Promoția „General Constantin Christescu – 100” a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța

1150

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” a organizat joi, 15 iunie 2023, începând cu ora 09:00, în Portul Militar Constanța, festivitatea de absolvire a studiilor liceale militare cu ocazia finalizării cursurilor anului școlar 2022 – 2023.

Cu acest prilej, promoția alcătuită din 109 absolvenți (41 fete și 68 băieți) ai colegiului militar de la Constanța a primit denumirea onorifică „General Constantin Christescu – 100”, aceasta fiind cea de-a doua promoție care a parcurs toți cei patru ani de studiu, de la reînființarea colegiului, în anul 2018.
Reprezentanții Asociației Absolvenților Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” au recompensat cu premii speciale și de excelență elevii din fiecare an de studiu, care au obținut cea mai mare medie generală în anul școlar 2022 – 2023, elevul cu cea mai mare medie a celor patru ani și elevul cu cele mai bune rezultate sportive precum și elevilor cu rezultate meritorii la olimpiadele naționale.
De asemenea, au fost premiate și cadrele didactice cu rezultate deosebite în anul școlar 2022 – 2023, dar și cele care și-au încheiat cariera didactică la sfârșitul acestui an școlar.
Cheia Colegiului a fost înmânată de elevul plutonier adjutant Maximilian Cautiș, din clasa a XII-a, elevului reprezentant al clasei a XI-a, predându-se, astfel, ștafeta între cei doi ani de studiu.
Alături de tinerii absolvenți ai colegiului militar constănțean, au fost prezenți la festivitate șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, reprezentanți ai Statului Major al Apărării, ai Direcției Generale Management Resurse Umane, ai Comandamentului Forțelor Întrunite și ai Statului Major al Forțelor Navale, comandanți de mari unități și de unități, personalități de la nivel local și județean, cadre didactice, părinți și rude ale elevilor.
Felicitări, dragi absolvenți, și mult succes pe drumul ales!
Col. (rtr.) Gigi Bușe

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here