Programe de combatere a şomajului, sub egida Blocului Naţional Sindical

576

Blocul Național Sindical organizează, astăzi, la Târgu-Jiu workshopul cu tema „Programe inovatoare de combatere a șomajului de lungă durată”. Acesta este derulat în cadrul proiectului “Garanții pentru Tineri!”, proiect pilot cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul este implementat de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, lider de proiect, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România și Blocul Național Sindical.
Pentru a veni în sprijinul tinerilor care se află în şomaj sau în căutarea unui loc de muncă, Consiliul European, prin ședința din ianuarie 2012, a recomandat statelor membre să inițieze o Schemă de Garantare pentru Tineri care să vizeze măsuri active pentru inserţia profesională a acestora. Schema pilot de tip „Garanţii pentru Tineri”, finanţată prin POSDRU 2007 – 2013, va creşte oportunităţile de acces pe piaţa muncii pentru cel puțin 5.000 de tineri la nivel național. Implementarea acestei scheme pilot va permite identificarea unui set eficient de măsuri, adaptat specificului naţional, pe baza căruia se va proiecta Schema de garanţii pentru tineri 2014-2020.
Proiectul “Garanții pentru Tineri!” contribuie la atingerea acestor obiective naționale prin operaționalizarea unei Scheme de Garanții pentru tinerii din regiunile București-Ilfov, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia și Sud Est care nu au absolvit examenul de Bacalaureat și nu dețin un loc de muncă, în vederea facilitării accesului acestora pe piața muncii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here