Problemele asistenței sociale, dezbătute la Gorj

830

Uniunea Judeţeană Teritorială SANITAS Gorj şi Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali (CNASR) – sucursala teritorială Gorj au organizat, în data de 13 septembrie, ora 10.00, dezbaterea cu tema: „Probleme tehnice, soluţii şi perspective în perioada 2018-2020 ale sistemului de asistenţă socială din România”. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Prefecturii Gorj, în Sala Maură, în prezența asistenților sociali din județ și a invitaților din Oltenia și de la București, între aceștia regăsindu-se Gabriel Chifu – consilier al Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Mircea Ciocan – vicepreședintele Federației Sanitas din România.

Scopul principal al dezbaterii „Probleme tehnice, soluţii şi perspective în perioada 2018-2020 ale sistemului de asistenţă socială din România” a fost identificarea şi prioritizarea principalelor probleme ale sistemului de asistenţă socială din ţara noastră, precum şi măsurile concrete de acţiune în vederea implementării acestora, ţinând cont de nevoile beneficiarilor şi protejarea locurilor de muncă ale membrilor de sindicat. „La dezbatere participă reprezentanţi SANITAS din Oltenia, Comisia de Asistenţă Socială a Federaţiei SANITAS din România, sucursale teritoriale ale CNASR din Regiunea Oltenia, Facultatea de Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Petroşani, asistenţi sociali, reprezentanţi ai DGASPC-urilor din Oltenia, reprezentanţi ai ONG-urilor care activează în domeniul asistenţei sociale, primării și așa mai departe”, a precizat Valentin Popa, preşedinte UJT SANITAS Gorj.

Eveniment creditat CNASR
Dezbaterea „Probleme tehnice, soluţii şi perspective în perioada 2018-2020 ale sistemului de asistenţă socială din România” a fost creditată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali (CNASR). „Asistenţii sociali prezenţi la eveniment primesc 2 credite profesionale. Nu pot să nu apreciez public sprijinul pe care l-am primit mereu din partea SANITAS, implicarea dumnealor în rezolvarea anumitor probleme cu care se confruntă asistenţa socială fiind mai mult decât importantă. Tocmai de aceea, vreau să mulţumesc conducerii SANITAS Gorj, care mereu a avut un cuvânt greu de spus chiar la nivel naţional. Totodată, vreau să subliniez că şi Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România militează pentru ca asistenţii sociali din ţara noastră să fie apreciaţi şi să ocupe poziţia pe care o merită în societate. Rolul asistentului social este unul extrem de important într-o comunitate, tocmai de aceea este necesar ca toată lumea să înţeleagă faptul că este nevoie de măsuri concrete în vederea îmbunătăţirii cadrului legislativ, astfel încât să reuşim să ne bucurăm de condiţii pentru a ne desfăşura cu drag meseria, o meserie nobilă, de care trebuie să fim mândri.”, a declarat Cristina Ciucur, preşedinte CNASR sucursala teritorială Gorj. Gazda evenimentului a fost Valentin Popa, președintele UJT SANITAS Gorj, iar în sală au fost prezenți și Lucian Zălog, director adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, Simona Oproiu – șef Serviciu Monitorizare din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopția, Gabriel Chifu – consilier al Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Mircea Ciocan – vicepreședintele Federației Sanitas din România, Ioan Costin – președinte Comisia de Asistență Socială din cadrul Federației Sanitas din România.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here