Probele de evaluare a competențelor de la BAC vor fi echivalate

1181

Ministerul Educației a anunțat că anul acesta nu se vor mai susține probele de evaluare a competențelor din cadrul examenului de Bacalaureat. Ca și anul trecut, acestea se vor echivala.

Miercuri, 19 mai 2021, a fost adoptat, în ședință de Guvern, proiectul de Ordonanță de Urgență inițiat de Ministerul Educației pentru instituirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ și pentru modificarea și completarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare.
”Măsurile adoptate vizează interesul elevilor, având în vedere organizarea examenului de bacalaureat în condiții excepționale, conforme cu normele de protecție sanitară aplicabile în perioada de alertă, în anul şcolar 2020-2021. Astfel, la examenul național de bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competențelor, respectiv: proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale; proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal; proba de evaluare a competenţelor digitale”, a anunțat Ministerul Educației.
Ordinul de punere în aplicare a acestei măsuri, prin aprobarea unei metodologii, urmează a fi emis în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgenţă aprobate miercuri.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here