Prinşi că au furat curent electric

2151

Zece gorjeni s-au ales cu dosare penale, după ce s-a descoperit că furau curent electric. Distribuţie Oltenia a organizat, în perioada aprilie-iunie, 3.749 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de racordare ilegală la reţeaua de distribuţie a energiei electrice de către consumatorii casnici şi agenţii economici.
„Sustragerea energiei electrice din reţeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât şi pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenţie neautorizată, precum şi utilizarea unor instalaţii improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi daune materiale semnificative”, se arată într-un comunicat de presă al Distribuţie Oltenia.
În cele şapte judeţe în care operează Distribuţie Oltenia au fost identificate 499 de cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărţite după cum urmează: Argeş – 101 cazuri, Dolj – 157 cazuri, Gorj –10 cazuri, Mehedinţi– 31 cazuri, Olt–104 cazuri, Teleorman – 62 cazuri şi Vâlcea– 34 cazuri.
Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here