Primarul de la Scoarţa e pasionat de apicultură şi legumicultură

514
aurelian cotirlauAurelian Cotîrlău, edilul localităţii Scoarţa, practică în timpul liber apicultură, pomicultură şi legumicultură. „Acestea sunt pasiuni moştenite din familie, deoarece şi tatăl şi bunicul meu aveau aceleaşi practici”, ne-a declarat liberalul.

Acesta se mândreşte a fi fericitul posesor a 80 de stupi şi iscusitorul care a altoit 8.000 de pomi. „Sunt perseverent în tot ceea ce întreprind şi nu mă gândesc întâi la bani sau profituri”, a completat edilul.

El este mulţumit de faptul că fiului său, în vârstă de 16 ani, îi plac aceste lucruri, iar când vine la ţară îl ajută pe tatăl său. „Văd că mă moşteneşte şi mă bucură acest lucru. Însă nu vrea o carieră în agricultură, ci doreşte să urmeze studiile Academiei de Poliţie”. Primarul însă este abătut câteodată de faptul că soţia nu prea este de acord cu muncile sale din afara serviciului de la primărie, aceasta dedicându-se mai mult fiului. Şi pentru că se ocupă atât de mult de familie şi de viitorul băiatului, Aurelian Cotîrlău îşi răsplăteşte nevasta prin cadouri. „Câteodată o las pe ea să-şi cumpere ce vrea pentru că este pretenţioasă”.
N-a visat la politică
Primarul este silvicultor, meserie pe care a şi practicat-o vreme de 15 ani. El a absolvit Facultatea de Silvicultură la Braşov, iar după ce i s-a propus aderarea la un partid politic acesta n-a stat pe gânduri. „Orice îmi doream în copilărie să fiu, însă n-am visat că o să devin şi om politic. Dar asta îmi dă un sentiment de bine şi de utilitate”, ne-a mărturisit edilul de la Scoarţa.
Acesta a dorit să se înconjoare mereu cu persoane care să-i împărtăşească temperamentul. „Sunt un om căruia îi place liniştea, îi detest pe cei impulsivi, şi care doar vorbesc şi nu fac nimic. Am căutat să am oameni oneşti şi de caracter în cercul meu profesional şi de cunoştinţe”, a încheiat Aurelian Cotîrlău.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here