Premii şi menţiuni pentru elevii gorjeni la olimpiadele şcolare

608

Zeci de elevi din judeţul Gorj au participat, săptămâna trecută, la etapele naţionale ale mai multor olimpiade şcolare, iar o parte dintre aceştia s-au întors acasă cu premii şi menţiuni. Printre competiţiile la care elevii gorjeni au obţinut rezultate foarte bune se numără Olimpiada Naţională de Limba Română, Olimpiada Naţională de Informatică şi Olimpiada Naţională de Ştiinţe Socio-umane.

În perioada 6 – 11 aprilie, la Târgu-Mureş s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română pentru elevii de liceu, olimpiada la care Gorjul s-a clasat pe podium, asta graţie Ioanei Toloargă, elevă la Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu-Jiu, care a obţinut premiul I la clasa a IX-a. O altă elevă din Gorj, Tabita Abigail Arjocu, de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, a obţinut premiul II la Olimpiada Naţională de Ştiinţe socio-umane, disciplina Logică, argumentare şi comunicare, ce s-a desfăşurat în perioada 6 – 10 aprilie, la Mangalia. Tot un premiu II a obţinut şi Andrei Mărgeloiu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, la Olimpiada Naţională de Informatică – liceu, organizată în intervalul 3 – 8 aprilie, la Târgovişte. Elevul a fost recompensat la această competiţie şi cu o medalie de aur.

Medalii la Informatică şi Matematică
Pe lângă acest premiu II, judeţului Gorj i-au mai revenit la Olimpiada Naţională de Informatică de la Târgovişte şi patru medalii, două de bronz şi două de argint, obţinute tot de elevi de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu: Roxana Ştiucă (clasa a IX-a, medalie de bronz), Valentin Săvoiu (clasa a IX-a, medalie de bronz), Mihai Cernăianu (clasa a X-a, medalie de argint) şi Andrei Comăneci (clasa a XII-a, medalie de argint). Andrei Comăneci a mai reprezentat judeţul Gorj şi la Olimpiada Naţională de Matematică, de unde s-a întors cu o menţiune şi o medalie de argint.

Menţiuni la olimpiadele de limbi străine
Elevi din Gorj au participat săptămâna trecută şi la etapele naţionale ale olimpiadelor la limbi străine, unde din păcate nu au reuşit să obţină niciun premiu. S-au întors acasă însă cu mai multe menţiuni. De exemplu, la Olimpiada Naţională de Limbi Romanice reprezentanţii judeţului nostru au obţinut cinci menţiuni, patru la Limba Franceză şi una la Limba Italiană. Acestea au fost acordate următoarelor eleve: Alexandra Elinescu (clasa a VII-a, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru), Alina Camelia Vînturiş (clasa a VIII-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu), Iuliana Georgiana Rîbu (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru), Cătălina Laura Pinoşanu (clasa a X-a, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru) şi Raluca Maria Halasz (clasa a X-a, Liceul Teologic Târgu-Jiu).  O altă menţiune a fost obţinută de Oana Mălina Luca, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu-Jiu, la Olimpiada Naţională de Limba Engleză.
Roxana Lupu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here