Ponta vede Olimpiada pe viu şi ratează Raliul de la Rânca

517

Prim-ministrul Victor Ponta, un împătimit al curselor de maşini şi un participant al competiţiilor organizate în anii trecuţi la Rânca, va lipsi week-end-ul acesta de la raliul ce debutează chiar în această dimineaţă la intrarea pe Transalpina.

Premierul a trebuit probabil să aleagă între a veni în locurile în care până mai anul trecut concura cu mare plăcere pentru un loc pe podium şi a merge la Londra pentru a vedea finalul Jocurilor Olimpice în direct, la faţa locului. Evident că Olimpiada este o competiţie mult mai importantă, motiv pentru care, azi, chiar în ziua deschiderii competiţiei de la Rânca, premierul zboară spre Londra, fiind aşteptat să revină în ţară luni, surse guvernamentale spunând că se va întoarce chiar cu avionul care va aduce la Bucureşti delegaţia României la Jocuri. Înainte de a-şi face planurile pentru Londra, prim-ministru le-a cerut celor de la Ministerul de Finanţe să facă rost de bani şi să dubleze primele pe care le va oferi sportivilor care au câştigat medalii la Olimpiadă.
Dacă ar fi ales varianta de a veni la Rânca, premierul ar fi trebuit să fie prezent aici cu noaptea-n cap pentru că după ora opt, azi, circulaţia este blocată până spre seară, cu o pauză de o oră între 13.00 şi 14.00, între „balastieră” şi „releu”, două puncte de acces pe care iubitorii muntelui le ştiu sau le pot observa pe traseu. La fel vor sta lucrurile şi duminică, atunci un blocaj de circa o oră, speră organizatorii fiind programat şi din centrul staţiunii spre vârful Păpuşa, când are loc un concurs de biciclete, week-end-ul fiind bogat, aşadar, întreceri sportive pentru cei care doresc să vină la Rânca şi să le vadă „pe viu”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here