Pompierii, o intervenție pe minut

972

O intervenție la fiecare minut au avut, în acest sfârșit de săptămână, pompierii din întreaga țară, potrivit Mediafax. În perioada 29 septembrie -1 octombrie, la nivel național, pompierii au gestionat 4.614 misiuni, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență (3.616 solicitări), arată ISU, într-un comunicat de presă. Echipajele de stingere au intervenit la 470 incendii, precum și în alte 508 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc. Din totalul incendiilor înregistrate la nivel național, 333 de intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), suprafața de teren afectată fiind de peste 1.000 ha. De asemenea, în ultimele 72 de ore, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 34 de persoane aflate în dificultate.
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 20 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.
De asemenea, în perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 35 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Covasna, Gorj, Galați, Hunedoara, Harghita, Mureș, Neamț, Sibiu, Tulcea și Vâlcea.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here