Pilotul din Târgu-Jiu, Vlad Stănescu, este revelația Campionatului Național de Drift din acest an

1577

Pilotul de drift din Târgu-Jiu, Vlad Stănescu, este cea mai mare surpriză din acest an în Campionatul Național de Drift, fiind unul dintre cei patru rămași în lupta pentru titlul de campion absolut al sezonului 2017 cu numai o etapă înainte de final.

În prezent, Vlad Stănescu se află pe locul 4 în clasamentul general, fiind depășit doar de piloți cu experiență imensă precum Traian Bușe (campion național 2010), Călin Ciortan (campion național 2012, 2013 și campion european 2013) și Sorin Ene (2015). În prezent, topul arată astfel: 1. Bușe 269p 2. Ciortan 260p 3. Ene 254p 4.Vlad Stănescu 238p.

Etapa finală, în septembrie
Ultima etapă, în care câștigătorul primește 100 de puncte, va avea loc la finalul lunii septembrie, va decide noul campion național la al doilea sezon de când driftul se află sub tutela Ministerului Tineretului și Sportului prin Federația Română de Automobilism Sportiv. Anul trecut, competiția a fost câștigată chiar de colegul lui Vlad Stănescu de la Rampage Drift Team, bulgarul Stefan Stefanov. „Anul trecut, a fost unul în care m-am confruntat numai cu probleme tehnice, am luat startul în doar două etape, acum a fost cu totul altceva și s-a văzut și în rezultate. În plus, echipa noastră tehnică de la Rampage Drift Team, Bix Service, a făcut minuni la fiecare etapă din acest an, e un plus mare pentru noi. Nu mă așteptam să fiu aici, în lupta pentru titlu cu piloți care au o experiență uriașă, dar mă bucur. Indiferent ce se va întâmpla în ultima etapă, a fost un sezon extraordinar pentru mine. Întotdeauna, m-am bucurat și am fost onorat să spun că sunt din Târgu- Jiu, este orașul pe care îl consider acasă”, a spus pilotul care concurează și în campionatul bulgar.

Născut la Constanța, Vlad Stănescu s-a mutat împreună cu familia la Târgu-Jiu pe când avea numai un an și a trăit aici până în 2012, când a decis să facă o carieră în drift, dar conduce și o fabrică de vopseluri, Stanqua Paint. Prima participare într-un eveniment a avut loc un an mai târziu, iar în 2015 se poate lăuda și cu prima etapă câștigată în campionatul național. În prezent, se află în Rampage Drift Team alături de bulgarul Stefan Stefanov, campionul național de anul trecut.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here