Peste 2600 de gorjeni, diagnosticaţi cu viroză şi pneumonie

935

Ne aflăm în plin sezon al virozelor şi pneumoniilor, în ultima săptămână înregistrându-se o adevărată avalanşă de îmbolnăviri. Nu mai puţin de 1.750 persoane din judeţul nostru au fost diagnosticate cu viroze, 55 dintre ele necesitând internare. Şi numărul gorjenilor cu pneumonie a crescut, în total fiind 881 de cazuri, 162 persoane fiind internate.

Potrivit datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în ultima săptămână a crescut semnificativ numărul persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie.  „În ultima săptămână au fost diagnosticate cu viroze 1.750 persoane, 55 fiind internate. De asemenea, 881 gorjeni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, 162 necesitând internare. Spre deosebire de săptămâna anterioară, s-a înregistrat o creştere a numărului îmbolnăvirilor”,  a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Sfaturile specialiştilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here