Pe 19 februarie – Bleonţ vine la Târgu-Jiu cu Amadeus

508

bleont1 facuta de mineActorul de talie naţională Claudiu Bleonţ a fost ieri prezent în oraşul lui Brâncuşi, alături de Gheorghe Pătraşcu, manager al unei agenţii de impresariat, pentru a promova piesa de teatru „Amadeus” ce va fi

pusă în scenă la Sala Sindicatelor din Târgu-Jiu în data de 19 ianuarie. Spectacolul va începe la orele 19 şi va dura două ore şi cinci minute.

Textul piesei îi aparţine dramaturgului britanic Peter Shaffer, iar rolul principal va fi deţinut de Bleonţ, cel care îl va interpreta pe „Salieri”. În distribuţia piesei de află 25 de actori, iar textul, scris prin anii ’70, a luat 8 Oscaruri.
„Este un text cu valori clasice, şi credem că va prinde la publicul târgujian deoarece piaţa e un pic saturată de atâtea comedii.
Dacă vrei să vezi ce e teatrul, vină să vezi <<Amadeus>>”, ne-a declarat Claudiu Bleonţ. Conform acestuia, târgujienii care vor veni la spectacol nu vor regreta. „Vă chem la un rol de Beligan, Marcel Iureş, Nicholson, la un rol despre om, eu sunt doar un mesager”, a mai adăugat actorul principal din „Amadeus”. Pătraşcu a descris piesa ca având proiecţii fenomenale, în care rolurile vorbesc despre zadărnicie şi frică de moarte.
Piesa „Amadeus” pune în scenă viaţa unuia dintre cei mai mari compozitori ai lumii, Wolfgang Amadeus Mozart, iar spectacolul va avea premiera pe 15 februarie la Râmnicu-Vâlcea, pe 19 actorii vor poposi în municipiul Târgu-Jiu, iar apoi o vor pune în scenă în următoarele oraşe: Deva, Alba Iulia, Mediaş, Sibiu, Cluj, Timişoara, Arad, Slatina şi Piteşti.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here