Palatul Copiilor Târgu-Jiu a obținut Cupa Târgoviște la RadioOrientare

1555

Elevii târgujieni, înscriși la Palatul Copiilor, s-au întors recent de la Târgoviște cu tolba plină de premii! În perioada 7-9 iunie 2019 s-au desfășurat la Târgoviște două competiții sportive pentru elevi și anume Concursul Național de RadioOrientare (Radiogoniometrie) Cupa Târgoviște și Concursul Interjudețean de orientare Cupa Bucegi.

Concursul Național de RadioOrientare (Radiogoniometrie) Cupa Târgoviște s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, având trei probe: proba de sprint, proba de foxoring și proba de 3.5 MHz. Au participat circa 60 de sportivi de la Palate și Cluburi ale copiilor din țară, împărțiți în 10 categorii în funcție de sex și vârstă. ,,Proba de sprint s-a desfășurat în Parcul Chindia din Târgoviște, traseele fiind mai scurte având lungimi de doar 3 km. Celelalte două probe s-au desfășurat la pădure, traseele având lungimi cuprinse între 4 și 6 km, în funcție de categoria de concurs. Pădurea a fost ușor alergabilă, dar problemele au fost generate de terenul îmbibat de apă din cauza ploilor din ultimul timp. Echipa Cercului de Radiogoniometrie și Orientare de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, deși avea în componență și câțiva începători, a reușit să câștige, fără emoții, și anul acesta, Cupa Târgoviște. Medaliații noștri au fost următorii: Medalie de aur – Cornescu Andreea F10, Dănăricu Daria F12, Vlăduț Evelina F14, Mischiu Ana Maria F16, Manea Ramona open, Bușoi Florin M12, Catrinoiu Narcis M16; Medalie de argint – Stângă Ștefania F12, Sandu Georgiana F14, Udrea Roxana F16, Chivulescu Anastasia open, Motescu Eduard M10, Uricanu Mihai M14, Răducan Theodor open; Medalie de bronz – Mija Tiberiu – open”, a declarat Adrian Marcu, coordonator al echipei câștigătoare și profesor la Palatul Copiilor Târgu-Jiu.
În ceea ce privește Concursul Interjudețean de orientare Cupa Bucegi, la competiție au participat 120 de sportivi de la 10 cluburi din țară. În pădure au fost montate 20 de posturi care trebuia să fie găsite de sportivi într-un timp cât mai mic. Deși au luat startul în această competiție imediat după ce sosiseră din etapa de Foxoring din cadrul Cupei Târgoviște, elevii de la Palatul Copiilor Târgu Jiu au reușit să câștige 12 medalii.
Competițiile imediat următoare la care echipa Cercului de Radiogoniometrie și Orientare de la Palatul Copiilor Târgu Jiu va participa sunt: Cupa Bucovinei – Câmpulung Moldovenesc, 14-16 iunie 2019; Campionatul Balkanic – Republica Moldova, 21-23 iunie 2019; Campionatul Mondial pentru Copii, Ucraina, 30 iunie – 4 iulie 2019; Cupa Mondială ARDF, Bulgaria, 8 – 15 iulie 2019.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here