Oferta educațională a UCB, promovată în Serbia

657

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a organizat, în perioada 04 – 05 aprilie 2016, o  campanie de promovare a ofertei educaționale în cadrul comunităților de români din Serbia. Cu această ocazie, au fost vizitate mai multe licee din Valea Timocului, respectiv din Zajecar și Bor, iar la prezentare au participat peste 300 de elevi din cadrul a patru licee din domeniul tehnic, teoretic, economic și medicină din Zajecar și a două licee – economic și tehnic din Bor.

ucb serbia (2)Delegația Universității „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, care s-a deplasat în Serbia, a fost formată din prof univ. dr. Liviu-Marius Cîrțînă, prorector al U.C.B Târgu-Jiu, conf. univ. dr. Nicolae Ecobici, ș.l.dr. Alin Stăncioiu, lect. univ. dr. Sorin Vîrtop, dr. Andreea Cilibiu, dar și studenți ai Universității.
Totodată, la discuții au participat și Iulian Nițu, consulul general al României la Zajecar, Živa Momirovic – reprezentant al Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Serbia, Bilja Bugarinovici – comunitatea română din Bor, prof. Una Vasiljevic – comunitatea română din Zajecar.
ucb serbia (3)Scopul vizitei a fost acela de promovare a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu peste hotare și a ofertei sale educaționale, consolidarea imaginii acesteia pe plan internațional și, în același timp, atragerea tinerilor sârbi la U.C.B. Târgu-Jiu.
Conducerea universității are în vedere, de asemenea, organizarea unor astfel de campanii de promovare și la alte licee din Valea Timocului, dar și în cadrul unor licee și școli din Republica Moldova şi Bulgaria.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here