O nouă achiziție de vaccin hexavalent

1138

În județul Gorj, ultima tranșă de vaccin hexavalent a ajuns la DSP, luna trecută, și a cuprins 1828 de doze. Vaccinul hexavalent oferă protecţie împo­triva a şase boli periculoase, respectiv: difterie, tetanos, tuse convulsivă (pertussis), infecţii cu Haemophilus influenzae tip B, hepatita B şi poliomielită, şi se face în trei doze (două, patru şi 11 luni) la bebeluşi.

La nivel național, Ministerul Sănătății Publice a demarat o procedură de licitație deschisă pentru a achiziționa maximum 1.500.000 de doze de vaccin hexavalent, potrivit unui anunț publicat sâmbătă, în SEAP, informează Agerpres. Anunțul implică încheierea unui acord-cadru cu maximum 7 agenți economici, cu o durată de 24 de luni și cu o valoare estimată la o sumă cuprinsă între 37.596.000 de lei și 281.970.000 de lei, fără TVA.
Cantitatea vizată de acest acord-cadru este de minimum 200.000 de doze de vaccin hexavalent și de maximum 1.500.000 de doze. Locul principal de livrare a dozelor de vaccin este CN UNIFARM SA. Criteriul de atribuire a contractului va fi prețul cel mai scăzut, iar principala modalitate de finanțare și plată pentru furnizarea acestor doze de vaccin este reprezentată de bugetul Ministerului Sănătății. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 decembrie, ora 16.00. Data limită de evaluare a ofertelor, în SEAP, este 12 decembrie, ora 18.00, se mai arată în anunțul citat. Peste 1800 de doze de vaccin hexavalent au ajuns în județul nostru, în octombrie. „Am primit 1.828 de doze de vaccin hexavalent”, a confirmat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Reamintim faptul că, Ministerul Sănătăţii a reziliat la final de august contractul cu distribuitorul Polisano pentru vaccinul hexavalent şi anunţa demararea în regim de urgenţă a procedurilor pentru achiziţia vaccinului. Ministerul a atribuit contractul de 42 mil. lei către compania Unifarm, aflată în subordinea ministerului, pentru achiziţia a 225.000 de doze de vaccin hexavalent, furnizorul fiind producătorul Sanofi Pasteur, potrivit oficialilor ministerului.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here