Noi concursuri pentru inspectori și directori de școli

3488

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că va lansa în dezbatere publică metodologiile pentru organizarea concursurilor de inspectori generali școlari şi de directori de şcoli. Aceasta a declarat că este necesară organizarea de concursuri pentru a stabili persoanele care să ocupe funcții de inspectori școlari generali și de directori de instituții de învățământ.
În Gorj se vorbește deja despre schimbări politice la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Maria Cochină, profesor de istorie la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, este susținută pentru postul de inspector școlar general. Numele profesorilor Doru Cornescu, de la Turceni, membru PMP, și Nicolae Rușeț, de la Motru, sunt vehiculate pentru cele două posturi de inspectori școlari adjuncți.
„După foarte mulţi ani, în 2016, am fost prima persoană care a organizat concursuri pentru inspectori şcolari şi directori de şcoli. Această situaţie de provizorat în care îi ţinem pe colegii directori, inspectori sau inspectori generali nu este o situaţie foarte bună pentru că lăsăm loc politicului să se implice în educaţie. De aceea, în 2016, am organizat acele concursuri şi voi continua anul acesta să organizez concursuri. Şi anunţ că săptămâna viitoare voi supune dezbaterii publice metodologiile de concurs, pentru că au trecut patru ani de când am ţinut acele concursuri. Au expirat mandatele unora dintre ei. Am luat decizia să reluăm concursurile”, a precizat Anisie.
Examenele pentru funcții de conducere în școli, inspectorate sau Case ale Corpului Didactic vor fi înregistrate și supravegheate audio-video.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here