Moisescu: „Noul contract – cadru e la fel de prost ca cel vechi”

501

Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj nu este deloc mulţumit de noul contract-cadru pe care furnizorii de servicii medicale îl vor semna luna viitoare. Moisescu susţine că nu există nicio reformă reală, totul fiind doar la nivel declarativ. El a mai spus că aşteaptă apariţia Normelor, după care se va adresa instanţei, dacă este cazul.

Contractul-cadru 2014-2015 va intra în vigoare în iunie şi aduce o serie de noutăţi, după cum a confirmat şi conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Cu toate acestea, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj se declară total nemulţumit, spunând că acest contract este la fel de prost ca şi cel vechi. Mai mult decât atât, medicul Mihai Moisescu  spune că nu s-a luat în calcul nicio propunere din cele pe care el le-a înaintat. „Contractul-cadru este la fel de prost ca şi cel de până acum. Nu s-a luat în calcul absolut nimic din ce am trimis eu. Nu este nicio reformă reală, totul este doar la nivel declarativ. Nu există absolut nicio modificare”, confirmă preşedintele APMF Gorj.

„Dacă şi normele sunt la fel, mă voi adresa instanţei”
Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj este hotărât să se adreseze instanţei de judecată dacă Normele la Contractul-cadru nu vor fi pe placul său. „Aştept normele. Dacă voi constata că sunt la fel de proaste ca cele actuale, le voi ataca la Curtea de Apel, pentru că ele sunt absolut imbecile. Contractul nu poate fi atacat, pentru că este o Hotărâre de Guvern, dar la norme mai este o şansă”, menţionează preşedintele AMPF Gorj.
Cu toate acestea, medicul Mihai Moisescu spune că va semna, în luna iunie, Contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here