Ministerul Sănătăţii va realiza un registru electronic al asociaţiilor de pacienţi

508

Compartimentul de Integritate al Ministerului Sănătăţii va realiza şi administra un registru electronic al asociaţiilor de pacienţi în care acestea se vor putea înscrie pentru a face parte din consiliile de etică. Anunţul a fost făcut de MS, pe pagina sa de internet.

Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii,  registrul electronic al asociaţiilor de pacienţi va fi actualizat permanent pentru a-i asigura oricărei organizaţii ce corespunde criteriilor solicitate posibilitatea de a-şi prezenta candidatura pentru poziţia de membru al consiliilor de etică ale spitalelor publice.

Organizare pe judeţe
Registrul asociaţiilor de pacienţi va fi organizat pe judeţe şi va fi publicat pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, fiind comunicat tuturor unităţilor sanitare publice.
Compartimentul de Integritate al Ministerului va realiza şi administra un registru electronic al asociaţiilor de pacienţi în care vă invită să vă înscrieţi pentru a putea face parte din componenţa Consiliilor de Etică.
Registrul va fi actualizat permanent pentru a asigura posibilitatea oricărei organizaţii ce corespunde criteriilor solicitate de a-şi prezenta candidaturile pentru poziţia de membru al Consiliilor de Etică ale spitalelor publice. „Registrul are ca scop facilitarea comunicării şi cooperării între Ministerul Sănătăţii, unităţile sanitare şi reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi / organizaţiilor societăţii civile în interiorul sistemului public de sănătate, atât cu privire la activitatea Consiliilor Etice, cât şi în cadrul altor iniţiative de cooperare şi informare”, se arată în comunicatul MS.
Potrivit noilor ordine ministeriale intrate în vigoare, Consiliile de Etică din cadrul spitalelor publice vor avea în componenţă reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, ai corpului medico-sanitar al spitalului, ai asistenţilor medicali din spital, consilierul juridic al unităţii sanitare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here