Micii pacienți se spitalizează însoțiți de aparținători

924

Internarea în spitale a copiilor mai mici de 14 ani, împreună cu unul dintre părinți, dacă se solicită acest lucru, este un drept și nu un privilegiu. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu dau asigurări că la nivelul unității pe care o conduc se respectă prevederile legale și părinților li se permite să se interneze la Pediatrie cu micuții lor.

Ordinul ministrului Sănătății nr. 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice prevede la Art. 5 că: (1) În cazul copiilor internați în secțiile/compartimentele de terapie intensivă se asigură prezența cu caracter permanent a unuia dintre părinți, dacă se solicită acest lucru. (2) În cazul copiilor până la 14 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se acceptă prezența unui aparținător permanent, dacă se solicită acest lucru. (3) În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 si 18 ani internați în oricare dintre secțiile/ compartimentele din unitatea sanitară se poate accepta prezența unui aparținător permanent, cu acordul șefului de secție/ coordonatorului de compartiment. Pe cale de consecință, încălcarea Ordinului 1284/2012 se pedepsește conform legii.

Lege respectată la SJU Târgu-Jiu
Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu dă asigurări că în unitatea medicală nu se pune problema ca părinților să li se refuze internarea alături de micuții lor.
Copiii mai mici de doi ani sunt obligați să stea în spital zile în șir, fără părinți. Este trauma la care sunt supuşi cei mai mici pacienţi din România, în multe spitale din țară. Din fericire, la SJU Târgu-Jiu, micuții pacienți sunt scutiți de o asemenea traumă, părinții lor având posibilitatea de a le ține companie pe parcursul spitalizării.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here