MESERIA “BRĂȚARĂ DE AUR” la Colegiul Tehnic “Ion Mincu“ Târgu-Jiu – Concurs Național “ZIDARUL PRICEPUT”, organizat de Holcim România la București

1136

Suntem urmaşi ai meşterului Manole, care cu preţul de a-şi fi zidit iubirea, a ctitorit o mănăstire pentru rugăciunea neamului românesc.
Avem în dar de la Dumnezeu un popor dăruit dragostei de a zidi pentru copiii noştri şi de a ne bucura de ceea ce facem pentru ceilalţi. Ce ar fi dacă nu am avea case, biserici, mănăstiri, şcoli şi spitale pentru oameni şi de câte ori ne-am gândit la mâinile care le-au zidit? De câte ori am adus recunoştinţa celui care ne-a construit casa în care trăim, că parte din sufletul său se afla în truda cu care a săvârşit lucrarea? Poate pentru că ne-am născut în ţara lui Brâncuşi care a cioplit în piatră pentru a-i da viaţă ar trebui să ne călăuzească respectul pentru muncă, valoare şi creaţie. Am cunoscut la Colegiul Tehnic “Ion IMG_3031Mincu” patru băieţi minunaţi care pot construi în România. Sunt un exemplu de hărnicie, sunt serioşi şi ambiţioşi. S-au pregătit şi i-am văzut cum au lucrat într-un atelier de construcţii, au desenat, au trasat şi executat lucrări de zidărie şi tencuieli, frumos echipaţi. Erau încântaţi când lucrările lor primeau aprecierea profesorului şi întrebau în fiecare zi: “mâine ce avem de făcut?”. Toţi aceşti copii au crescut şi muncit alături de fraţii şi părinţii lor la ţară, poate şi de aceea bucuria lor este munca şi datoria împlinită. Ei sunt: Andrei Alexandru Scrieciu, Alin Ionut Istratie, Alexandru Ciobanu şi Dumitru Dorel Boghian, de la clasa a XII-a B, profil tehnician desenator pentru construcţii, de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” Târgu-Jiu. Andrei Scrieciu spunea: “suntem patru fraţi şi împreună cu tatăl nostru ne-am făcut toţi case noi”. Profesoara lor de desen tehnic dna Ana Lupu i-a înscris într-o competiţie la Bucureşti, la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”- concursul “Zidarul priceput”- în perioada 12-14 aprilie 2016. Au fost susţinuţi în şcoală de către doamna director Zorela Rebedea şi Ana-Maria Faciu, doamna laborant Doina Ivan şi doamna economist Mihaela Vlancea. S-au prezentat patruzeci de concurenţi, iar grupul de elevi de la Târgu-Jiu a obţinut premiul al III-lea, după ce au susţinut o probă practică de zidărie şi o evaluare scrisă. “Cinste vouă, mă mândresc cu voi, am încredere că veţi fi OAMENI”, le-a spus profesoara cu mult drag. Avem nevoie de EDUCAŢIE PENTRU MUNCĂ ŞI FRUMOS şi de cinstire a ctitorilor acestui neam. Pentru toţi copiii harnici ai ţării mele, toată admiraţia şi stima mea.
Ing. Mihaela Lupu, Absolventă a Colegiului Tehnic “Ion Mincu” Târgu-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here