Medicii recomandă prevenirea arsurilor solare

985

Pentru că temperaturile au crescut destul de mult în ultima perioadă şi tot mai mulţi gorjeni doresc să capete un bronz cât mai accentuat, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj atrag atenţia populaţiei cu privire la pericolul expunerii excesive la radiaţiile solare.

Expunerea excesivă direct la razele solare poate provoca diferite tipuri de cancer de piele, arsuri şi îmbătrânire accelerată a pielii, cataractă şi alte boli ale ochilor, dar şi reducerea eficienţei sistemului imunitar. Tocmai de aceea, protecţia solară este extrem de importantă. „Odată cu creșterea temperaturilor intră în atenţia noastră şi protejarea de razele puternice ale soarelui. Medicii recomandă evitarea expunerii la radiaţiile ultraviolete (UV) solare. Cu toate că există dovezi care evidenţiază beneficiile pentru sănătate şi rolul important în producerea de vitamina D la expunerea în cantităţi mici la radiaţia UV, specialiştii atenţionează asupra utilizării corecte a produselor pentru protecţie solară şi alegerii unei metode eficiente de protecţie pentru expunerea în condiţii de siguranţă la radiaţiile UV solare”, a menţionat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Plimbările la orele prânzului trebuie evitate
Razele soarelui sunt periculoase în mod deosebit în jurul prânzului. Din acest motiv, se recomandă evitarea plimbărilor în intervalul orar 11.00-17.00, iar dacă cetăţenii sunt nevoiţi să iasă din casă la aceste ore, aceștia trebuie să-şi ia o serie de măsuri de protecţie. „Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise”, precizează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here