Manifestări dedicate aniversării Unirii Principatelor Române

2514

Cu ocazia aniversării a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, organizează în data de 24 ianuarie, o serie de manifestări cultural-artistice.

Prefectura şi Consiliul Judeţean Gorj, alături de Primăria Municipiului Târgu-Jiu, vor organiza în ziua de 24 ianuarie, cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, o serie de manifestări cultural-artistice, care vor reuni în acelaşi loc autorităţi locale şi judeţene, precum şi oameni de cultură şi folclor. Sunt aşteptaţi de asemenea să ia parte la eveniment cât mai mulţi gorjeni pentru a da “mână cu mână” în sărbătoare.
IMG_6677Manifestarea, închinată sărbătoririi a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, va debuta la orele 17.00, cu un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. De asemenea, se va pleca cu torţe de la Masa Tăcerii, iar în jurul orei 18.15 se va intra cu torţe în Piaţa Prefecturii din municipiu. Deviza activităţii, „Hai să dăm mână cu mână”, se va încheia cu organizarea unei hore, asta după ce vor fi rostite alocuţiuni evocatoare de către Florin Cârciumaru, primarul municipiului, Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj, alături de Ion Călinoiu preşedintele CJ Gorj.
În cadrul manifestării îşi va face loc şi un moment literar – muzical – coregrafic – evocator, sub înfăţişarea unei scenete „Hai să dăm mână cu mână”, interpretată de către actorii de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here