Mai multe carduri europene de sănătate eliberate gorjenilor

505

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a eliberat nu mai puţin de 1.665 de carduri europene de sănătate, 64 dintre ele fiind solicitate prin e-mail.  În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost eliberate 1.583.

De aproape o lună, la nivel naţional, şi, implicit în Gorj, s-a reluat tipărirea cardurilor europene de sănătate, după o perioadă în care se eliberau doar adeverinţe provizorii. În ultima perioadă, odată cu începerea perioadei de vacanţă s-a înregistrat o creştere a numărului solicitărilor depuse la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.

Mai multe carduri eliberate în 2014
De la începutul anului şi până în prezent au fost eliberate peste nouă sute de carduri. „De la 1 ianuarie până la data de 28 iulie 2014 au fost eliberate 1.665 carduri europene, fiind înregistrate şi 64 de solicitări pe mail. În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost eliberate 1.583 de carduri”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Cardul european reprezintă documentul care conferă titularului asigurat dreptul la prestaţii medicale necesare în cadrul unei şederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene. Acesta se eliberează asiguratului gorjean de către CJAS Gorj, în urma unei solicitări depuse la sediul instituţiei, sau prin e-mail.

6 luni valabilitate
Eliberarea cardului european se face la cererea persoanei asigurate. Acesta poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE. Pentru a obţine acest document, persoanele asigurate trebuie să facă o solicitare în acest sens către Casa de Asigurări Sociale de Sănătate de care aparţin. Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de imediată necesitate. Cardul european nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here