Magazinele cu profil auto din Târgu-Jiu şi-au reînnoit stocul de anvelope pentru iarnă

602

Sezonul rece s-a instalat deja iar magazinele cu profil auto din Târgu-Jiu şi-au reînnoit stocul de anvelope pentru iarnă. Astfel, şoferii vor fi nevoiţi să scoată din buzunar o sumă frumuşică atât pentru înlocuirea în service a tuturor anvelopelor precum şi pentru antigel şi lichid de parbriz.

Meteorologii anunţă în perioada următoare, temperaturi extrem de scăzute pentru zona Olteniei, fapt pentru care unii dintre şoferii mai punctuali şi-au echipat deja automobilele cu cauciucuri pentru iarnă. În acest sens şi magazinele cu profil auto şi-au reînnoit stocul cu anvelope. „Toate anvelopele pentru iarnă comercializate de noi există în stoc, sunt noi şi clienţii beneficiază de 3 ani garanţie de la data emiterii facturii. În plus, se asigură consultanţă tehnică profesionistă în alegerea anvelopelor potrivite pentru fiecare tip de autoturism, buget şi stil de conducere”, a declarat un dealer auto din Târgu-Jiu.
Pentru a nu fi surprinşi de către oamenii legii, în perioada de iarnă, cu automobilele neechipate, gorjenii sunt sfătuiţi să ia măsurile necesare echipării autoturismelor, deoarece în momentul în care ninsoarea îşi va face apariţia, organele de poliţie abilitate vor controla acest aspect, iar amenzile vor fi usturătoare. Legislaţia privind obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă prevede acest lucru obligatoriu de la 1 noiembrie, în absenţa acestora, conducătorul va fi sancţionat cu amendă a cărei valoare să se încadreze între 9-20 puncte. Asta înseamnă că, dacă la data de 1 noiembrie şoferii fără anvelope vor avea ghinionul să fie prinşi în trafic fără dotări specifice, vor fi sancţionaţi cel puţin cu o amendă de 630 lei, cu 27 de lei mai mult faţă de valoarea sancţiunii pe care ar fi primit-o anul trecut. Conform legii, valoarea punctului de amendă este de 10% din valoarea salariului minim pe economie şi cum de astă iarnă şi până acum acesta a fost majorat, direct proporţional cu el a crescut şi valoarea amenzilor. De precizat este că, echiparea maşinilor pentru iarnă nu este obligatorie a fi făcută la 1 noiembrie, ci atunci când vine îngheţul, ori când drumurile sunt acoperite de zăpadă şi se circulă în condiţii de iarnă.

Câţi bani va scoate din buzunar un şofer!
Înlocuirea în service a tuturor anvelopelor ajunge să fie destul de costisitoare, preţurile variind între 200 şi 500 de lei pentru un cauciuc. Pentru 10 lei în plus se verifică şi instalaţia electrică şi sistemul de climatizare. Iar pentru antigel, kit de zăpadă, sare, lanţuri şi lichid de parbriz, fiecare şofer va trebui sa mai scoată cel puţin 300 de lei din buzunar, spun specialiştii.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here