„Lotul Fluerătoru” mai așteaptă după sentință

540

Magistrații Curții de Apel Craiova au nevoie de încă două săptămâni pentru a pronunța verdictul în care fostul sindicalist Cristea Fluerătoru și alți șefi din mineritul motrean așteaptă sentința la acuzațiile ce le sunt aduse. Judecătorii din Bănie stabiliseră inițial data de 19 aprilie pentru a face publică decizia în acest dosar, însă verdictul a fost amânat până pe data de 3 mai, adică a treia zi de Paști, inculpații neavând totuși prea multe motive de a petrece liniștiți Sărbătorile Pascale.
Acuzațiile ce le sunt aduse au legătură cu modul în care au modernizat drumul dintre Știucani și Miculești, prejudiciul fiind estimat de anchetatori la circa un milion de lei, bani pe care inculpații ar trebui să îi returneze, dacă rămâne în picioare sentința dată anul trecut, pe fond, la Judecătoria Târgu-Jiu.
Inculpații în acest dosar sunt, pe lângă Fluerătoru, Nicolae Giuran, Florentin Pătru, Vasile Crețan și Sandu Benga, cel din urmă decedând însă pe parcursul procesului. La judecata pe fond, magistrații gorjeni i-au condamnat pe cei în cauză la diverse pedepse, în final fiind dispusă pentru fiecare suspendarea executării și înlocuirea pedepsei decise de instanță cu un termen de încercare de 4 ani. Pedepsele dispuse de magistrații de la Târgu-Jiu au fost contestate atât de inculpați, cât și de procurori. Primii speră la pedepse mai mici sau chiar la o achitare, în timp ce ceilalți vor pedepse mai aspre, lucru pe care îl vor stabili însă doar judecătorii Curții de Apel Craiova în a treia zi după Paști.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here