Lipsa medicamentelor din import îi nemulțumește pe pacienți

622

Scăderea prețului la medicamentele ce se eliberează pe baza de prescripție medicală, foarte mulți producători preferă să vândă în țările unde prețul este mai mare, ei nu mai onorează comenzile către depozitele farmaceutice și acestea mai departe către farmacii, pentru că vânzarea cu prețuri mici este nerentabilă. Cel mai mult au de suferit pacienții, care nu mai pot să își ia tratamentul de care au nevoie.

Anumite medicamente lipsesc din farmacii, iar pacienții care le utilizau reacționează destul de neplăcut.     Farmacistul Valentin Nănescu, președintele Colegiului Farmaciștilor Gorj, confirmă faptul că “pacienții suferă și din cauza exportului paralel de medicamente, adică exportul de produse farmaceutice din România către alte state membre UE, astfel ei nu mai au acces la medicamente. Lipsa actuală pentru unele medicamente este cauzată de faptul că după reducerea prețurilor la medicamente unii producători nu au previzionat o creștere a vânzărilor chiar și de trei ori, fenomen ce a dus la epuizarea stocurile prezente pe piața din România”.
Lista medicamentelor ce lipsesc din farmacii este destul de mare, după cum confirmă și Valentin Nănescu, si cuprinde grupe variate de medicamente, cele mai multe sunt cele ce tratează afecțiuni cardiovasculare, boala Parkinson, afecțiuni bronhopulmonare și afecțiuni ale prostatei. Din această listă mai fac parte și vaccinuri importante atât pentru copii, cât și pentru adulți, lipsa acestor vaccinuri privează pacienții de la imunizarea contra unor boli ce sunt incompatibile cu viața.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here