Lăcătuș mecanic de la Cariera Tismana 1, luat cu ambulanța de la serviciu, după o altercație cu șeful unității miniere!

6734

Mihai Vasiliu, în vârstă de 53 de ani, lăcătuș mecanic pe intervenții la Cariera Tismana 1, a ajuns vineri seara la Spitalul Rovinari cu glicemia și tensiunea crescute, spune acesta, după o altercație verbală cu Ștefan Secheli, șeful unității miniere, și cu șeful de schimb, Sorin Istrate. Totul ar fi pornit de la orele suplimentare care se plătesc dublu, angajatul cu 32 de ani vechime primind interdicție de la Secheli de a presta în ziua de duminică.

Lăcătușul mecanic de la cariera CE Oltenia, Tismana 1, a fost de serviciu vineri în schimbul II. În timpul prezenței din sala de apel, Mihai Vasiliu a fost informat de șeful de schimb că nu trebuie să ajungă duminică la muncă deoarece șeful unității miniere i-a interzis astuia să presteze în ziua de week-end, plătită dublu. Practic, Vasiliu alături de încă doi colegi au fost trecuți pe planificarea pentru duminică de către conducătorul de formație de lucru, ziua lucrată duminică fiind recuperare de fapt pentru ziua de 26 aprilie, declarată zi nelucrătoare pentru că sunt sărbătorile de Paște.

Programarea respectivă nu i-a convenit, de fapt, lui Secheli, care i-a transmis lui Istrate că vrea o discuție cu lăcătușul mecanic pentru a-i transmite că doar el nu are ce căuta duminică la serviciu, punând alte două persoane în locul acestuia.

Secheli, patron de carieră!

Mihai Vasiliu a părăsit sala de apel și, spune acesta, a urcat în biroul șefului de carieră pentru a-l întreba de ce doar el are interdicție a munci duminică, deși fusese trecut pe programare.

,,L-am întrebat frumos pe șeful carierei de ce tocmai eu nu am voie să vin la serviciu duminica? Răspunsul lui a fost de maniera că, el comandă în carieră și doar el decide pe cine primește și pe cine nu primește la lucru. Mi-a vorbit de sus, răstit, spunându-mi că nu-l comand eu ce să facă, și că doar el decide în carieră. I-am transmis că nu voi lăsa problema așa și am părăsit biroul. M-am dus la muncă, unde am avut o altă discuție cu șeful de schimb, Sorin Istrate, și am mers apoi în carieră. La scurt timp după, mi s-a făcut rău și am sunat CFL-istul că nu mă simt bine, rugându-mi să vină după mine cu mașina în carieră deoarece nici nu mai puteam merge în picioare. CFL-istul m-a luat, m-am întors în sector, m-a preluat de aici asistenta de la EM Roșia, mi-a luat glicemia care era 281 și tensiunea care era 16/9. Am fost dus cu ambulanța la Spitalul Rovinari unde vineri la orele 20.00 am primit îngrijiri medicale”, spune, acum, salariatul.

După spital, înapoi la muncă

Medicul i-a transmis pacientul, care este diabetic, că a făcut o criză diabetică pe stres și i-a recomandat să se liniștească, l-a investigat și i-a dat tratament pentru acasă. În atare condiții, omul s-a reîntors la serviciu, deși starea sa nu nu se îmbunătățise. Acesta muncește și astăzi, la această oră, la schimbul II, în unitatea minieră.

,,Vreau să ajung luni la domnul Boza pentru a-i transmite ce mi s-a întâmplat mie și ce se întâmplă în Cariera Tismana 1. Aș vrea să-l întreb dacă șeful de carieră este patronul acesteia ori un angajat al CEO ca și mine și ca restul de 13.000 de salariați. Asta deoarece comportamentul lui Secheli la adresa subalternilor săi lasă mult de dorit, acesta având , probabil, senzația că unitatea minieră este pe numele său”, a declarant salariatul Mihai Vasiliu.

Șase salariați ai CEO au murit de la începutul acestui an și alți zece au suferit diverse afecțiuni grave în urma unor discuții cu superiorii lor ori pur și simplu când aceștia erau la serviciu. Cele mai grave situații s-a întregistrat la Cariera Lupoaia și la SE Craiova II.

ANAMARIA STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here