La sfârşit de mandat, Traian Băsescu dovedeşte aceeaşi lipsă de onestitate şi rea credinţă faţă de români

491

Alegerile prezidenţiale  din această toamnă permută  şi  deopotrivă perturbă în toată nebunia, tot felul de personaje cu varii interese personale şi de grup, dar mai deloc pentru România. Nici umbra „marinelului”  malefic nu pare a se şterge prea curând de pe ecranele  tot mai manelizate  ale televiziunilor, în vreme ce „deontologii”  din presa scrisă fac şi desfac, mai mult decât subiectiv, pro şi contra, probabilele profile de candidaţi prezidenţiali, la fel tandemuri şi alianţe, chiar  dacă vorba aceea, „s-ar putea să nu  se potrivească”.

Că cei din clanurile politichiei noastre dâmboviţene, deşi feşteliţi de atâta ipocrizie şi demagogie, încă mai au  timpul şi neruşinarea  de a arunca şi în apropiata campanie electorală  alte gogomănii şi mizerii, foarte greu de digerat de către un electorat obosit şi scârbit de cele ce se întâmplă  în ţara asta, sufocată de atâtea răutăţi, dezbinare şi sărăcie.
Şi se pare că la acest sfârşit de mandat, tot şmecheraşul sociopat  Traian Băsescu face jocurile, divizând Dreapta  şi tocând mărunt Stânga, pentru a crea culoarul care să-i permită „Pisicuţei blonde” din Pleşcoi să obţină mandatul de preşedinte la Palatul Cotroceni. Or,  pentru asta se foloseşte  de ce ştie el mai bine, şi anume blamarea, dihonia, diversiunea şi manipularea, preparând simultan şi pe şestache, în laboratoarele neo-securistice scenariile cu „lozul câştigător”. Evident, cu sprijinul şi bunăvoinţa Marelui şi mai micilor Licurici din  afară. Se joacă, mai ales, cu „nebunii şi pionii”, pentru ca la turul 2 să poată muta la câştig cu „regina” în stil machiavelic, încropind la final  şi o coaliţie contra firii pentru o altă păguboasă şi nefericită guvernare , anume PDL-PNL-PMP-UDMR. Ultimii, foşti şi viitori parteneri solicită imperios, încă de pe acum. prin alde Kelemen Hunor şi Szilaghyi Zolt – o altă nefericită dezbinaţie pentru  preşedinţie, nici mai mult, nici mai puţin decât o „Românie  cu o  înfăţoşare federală”, după model germano-austriac. Pe de altă parte, este atrasă în joc doamna „Mandela” de România, alias Monica Macovei, mai exact împinsă într-o cursă care nu i se potriveşte, fiindu-i greu să respire  la rezistenţă prin flămânzii altora, mai cu seamă  după câte mârşăvii a făcut în justiţia română, dar şi la PE, unde a fost  tot timpul coada de topor a suspendatului Traian Băsescu. De asemenea, în rolul de marionetă a fost pus  să joace şi Cristian  Diaconescu, chipurile  candidat la preşedinţia României  din partea PMP, pentru ca imediat satrapul de la palatul Cotroceni, să-i dea  binecuvântarea  Elenei Udrea, în speranţa că la urnele de vot se va mai frauda  votul încă o dată, păcălind şi prostimea ca în 2004/2008-2009. Şi spunem toate aceste lucruri, pentru că ştim bine  şi cu argumente despre ce vorbim.
Cât despre Iohannis, că-i neamţ-anglican,  ori prea moale după cum spun  unii  sau alţii nu are importanţă, dar trebuie precizat că până la urmă  şi rădăcinile ipocriziei  şi parvenitismului său politic sunt adânci, fiind blagian pe faţă şi băsescian pe ascuns. Este şi tocmeala făcută, adică el sau Udrea, înalt dregător  la Cotroceni, Traian Băsescu prim ministru la palatul Cotroceni,  iar Cătălin Predoiu în afara terenului de joc. Mai mult, la final de mandat,  reuşind să dezbine Dreapta  şi să păcălească cel puţin 4-5 candidaţi pentru a fi înscăunat unul singur, Traian Băsescu l-a lăsat şi pe Antonescu doar cu un Crin  între buze, exact după ce acest individ închipuit şi flecar a trădat liberalismul autentic, aruncând  PNL-ul în braţele PPE, la schimb cu o funcţie generos retribuită, de înalt demnitar  la PE a soţiei dragi, Adina Vălean. Între timp, ticălosul guvernator nu a pierdut nici o ocazie  pentru a-l toca mărunt  pe Victor Ponta,  având grijă să-l discrediteze, fie ca premier, politician,  sau pur şi simplu ca om  în rândul lumii. L-a făcut pisicuţ, incapabil şi corupt, îi terfeleşte familia, dar  umblă şi cu pâra  pe la Înalta Poartă, blamând nejustificat nu numai  pe primul ministru ci întreaga activitate a  guvernului român în exerciţiu. Or, într-o astfel de situaţie, penibil-creată  de acest personaj  iresponsabil, de rea-credinţă pentru ţară şi cu tulburări de comportament, România a pierdut enorm pe plan  internaţional, fiind considerată mereu  „oaia neagră” din turma păstorită. În plus,  să nu uităm  că tot diabolicul individ  i-a redus  la tăcere  şi pe cei mai puternici adversari politici – Adrian Năstase şi Dan Voiculescu, după ce la comandă şi prin „vrerea”  instanţelor de judecată au fost privaţi  ani grei nu doar de libertate, ci şi de drepturile  civile pentru  multă vreme de aici încolo.
Paradoxal, o mare vină în toată povestea  asta o are actuala putere şi Coaliţia aflată la guvernare, chiar premierul Victor Ponta,  pentru că n-au schimbat Constituţia la timpul potrivit. L-au „mandatat” pe nevrednicul  şi  adormitul Crin Antonescu  să maculeze vrerea milioanelor de români, lăsând astfel să funcţioneze  aceeaşi lege fundamentală, ce convine de minune fanariotului Băse,  întrucât are încă posibilitatea  şi nesimţirea  de a o încălca ori de câte ori doreşte.
Numai că timpul va trece în defavoarea tiranului ticălos, deşi face pe dracu-n-patru pentru a convinge iarăşi electoratul  prin diversiune  şi minciună că alegerile  vor fi măsluite, fraudate sau mai ştim noi ce, hoţul strigând hoţii,
Deocamdată trendul este bun pentru a  reinstaura liniştea şi pacea socială în ţară, numai că  până la urmă românii  vor decide,  reuşind a separa  grâul de neghină. Altfel, îşi vor merita pe mai departe soarta, dar, până una alta, permutările încă se aranjează, având  timp suficient  să  gândim  limpede şi cu folos. Spre binele nostru, al românilor, că de al lor, au ei cu siguranţă grijă.
Vasile Irod

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here