La nivel local, Se refac marcajele parcărilor de reşedinţă

531

Până acum aveam impresia că odată cu darea în folosinţă a parcărilor de reşedinţă nu se mai ocupă nimeni de acestea fiind lăsate să funcţioneze atâta timp cât aduc bani la bugetul local. M-am convins că nu e deloc aşa zilele trecute, când am avut ocazia să asist la o acţiune coordonată de George Jerca din cadrul compartimentului Îndrumare Asociaţii aparţinând Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Demersul consta în recondiţionarea marcajelor ce delimitau locurile de parcare şi ce este iarăşi important marcarea spaţiului unde autovehiculele nu au voie să staţioneze într-o astfel de parcare de reşedinţă, respectivul perimetru fiind destinat intrării şi ieşirii autovehiculelor speciale (pompieri, poliţie şi nu în ultimul rând maşina salvării în misiuni pe care nimeni nu şi le doreşte dar care din păcate sunt realităţi ale vieţii noastre citadine).
Mai multe probleme, din fericire, văzute doar la televizor prin diverse locuri din ţară au reliefat importanţa acestor lucrări edilitar -gospodăreşti prin faptul că acţiunile forţelor de intervenţie la situaţii de urgenţă şi nu numai au fost facilitate prin simplul fapt că s-a putut ajunge şi interveni mult mai uşor la cei în nevoie fără a se mai pierde timpul cu mutatul ori împinsul maşinilor ce fuseseră lăsate din inconştienţă taman pe acele locuri de acces în cartiere.
2Despre tactul şi profesionalismul oamenilor din cadrul compartimentului mai sus menţionat condus de dl. Toma Şărămăt am mai scris şi în alte dăţi, ultima oară cu ocazia împărţirii locurilor de parcare din mai multe cartiere ale urbei când au fost dezamorsate tensiuni ori veritabile „râci” între cetăţeni ce nu doreau în ruptul capului să fie vecini de parcare din motive de cele mai multe ori puerile. Am urmărit şi atunci discret (fără a mă băga în seamă ori în vorbă ca mărarul în ciorbă cum spune românul) modul în care tensiunile dintre vecini au fost aplanate, iar până la urmă prin efortul celor de la Îndrumare Asociaţii lumea să fie mulţumită de spaţiul repartizat pentru parcarea maşinii personale. La final ce să mai spun. M-am bucurat sincer că la nivelul urbei noastre tot ce vă istoriseam mai sus este luat în serios facilitându-se prin demersuri specifice accesul forţelor de intervenţie sau de ordine publică la potenţialele situaţii ce pot apărea într-un cartier de blocuri ca zonă cu aglomerări de persoane şi maşini, când chiar de la o mică neatenţie se poate declanşa o catastrofă pe care nimeni nu şi-o doreşte, dar care nu este exclus să apară. Şi atunci pe lângă demarcarea clară a locurilor de parcare de către reprezentanţii administraţiei locale de un real folos aşa cum vă spuneam este şi delimitarea şi păstrarea liberă a benzii de urgenţă (cum mai este numită în limbaj de specialitate) pentru ca la o acţiune reală să se poată interveni în minimum de timp.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here