Infecţiile nosocomiale, ţinute în frâu la Spitalul Judeţean de Urgenţă

462

SP 2Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu stă bine la incidenţa cazurilor de infecţii intraspitaliceşti. Potrivit conducerii unităţii, numărul acestor cazuri este foarte mic, situându-se undeva în jurul a 0,02%.

Infecţia nosocomială este infecţia dobândită de pacient în cursul spitalizării pentru o altă afecţiune, cu precizarea că o contaminare bacteriană anterioară internării cu manifestare clinică intraspitalicească nu reprezintă o infecţie nosocomială, cel mai adesea manifestată clinic pe parcursul internării actuale, dar posibil şi după externare.

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu infecţiile nosocomiale nu reprezintă o problemă. „Infecţiile nosocomiale reprezintă şi un indicator, pe care noi îl îndeplinim. Avem ceva cazuri, dar nu încât să ne îngrijorăm. La noi sunt 0,02 % din 44.000 de foi câte am avut în 2010”, a precizat Constantin Pălivan, director medical şi purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Infecţiile nosocomiale sunt deosebit de costisitoare pentru sistemul medical, deoarece costurile de spitalizare cresc simţitor în urma apariţiei şi tratării acestora. Tocmai de aceea, pentru a evita astfel de situaţii, potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, la nivelul acestei unităţi, fiecare angajat are atribuţii în prevenirea apariţiei cazurilor de infecţii intraspitaliceşti.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here