Începe o nouă ediție a Festivalului Național „Studențiada”

629

Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi”, în parteneriat cu Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, organizează, în perioada 1-8 noiembrie 2016, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Naţional „Studenţiada”.

În cadrul acestui eveniment, studenţii UCB vor avea ocazia să participe la diverse activități, precum: campionate sportive (fotbal, tenis de masă, tenis de câmp), seară de film în Universitate, cursuri și dezbateri pe diferite teme, proiectul Rector pentru o zi, campania Fumează un măr, petrecere într-un club din Târgu-Jiu, etc.

Festivalul Naţional „Studenţiada” a debutat în anul 2006, Uniunea Naţională a Studenţilor din România implicând, la nivel naţional, peste 5000 de tineri în diverse activităţi extracurriculare. În 2007, Studenţiada s-a desfăşurat în 10 oraşe, având 10000 de participanţi. În 2008 şi 2009, au fost vizate 11 centre universitare şi 20000 de participanţi, în anul 2015 peste 40000 de participanţi, iar în acest an se desfășoară în 16 centre universitare, cu peste 90 de organizații studențești și aproximativ 50000 de participanți.
La nivel național, Festivalul este organizat de către Uniunea Naţională a Studenţilor din România și este unul dintre cele mai mari evenimente studențeşti din România, reunind sub egida sa, acțiuni din domenii precum: educație, cultură, sport, dezvoltare personală, sănătate, voluntariat sau antreprenoriat social. Organizatorii evenimentului și-au propus să ofere studenților din: Târgu-Jiu, Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Petroșani, Pitești, Ploiești, Târgoviște, Târgu-Mureș și Timișoara o săptămână plină de activități inedite, menite să îi ajute să deprindă competențe necesare dezvoltării personale, oferindu-le șansa de a se cunoaşte, de a interacţiona şi de a se implica în proiecte comune, în vederea consolidării ideii de apartenenţă la spaţiul comunitar.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here