În timp ce viceprimarul ţine de şase / Nevasta primarului de Stăneşti şi edilul Pîrvulescu împart banii publici în familie

1837

Floarea Pîrvulescu, contabila Primăriei Stăneşti, instituţie condusă de soţul său, edilul Vasile Pîrvulescu, administrează de fapt Unitatea Administrativ Teritorială(UAT), acuză o parte dintre consilierii locali, supăraţi că soaţa edilului local îi ignoră, încercând să-i scoată, ilegal, din schema de conducere a UAT-ului. De fapt, contabila primăriei, totodată şefă la Achiziţii, este cea care taie şi spânzură chiar şi în Consiliul Local, dovadă că ieri acesta a anulat, cu de la sine putere, şi fără să se sinchisească să motiveze de ce, şedinţa de CL Stăneşti programată pentru marţi, şi a amânat-o pentru data de 24 noiembrie. Nu este singura aroganţă a Floarei Pîrvulescu la adresa aleşilor locali, aceasta transmiţând, potrivit consilierilor, spre Administraţia Finanţelor Publice Gorj execuţia bugetară pe 2014, fără ca documentul să beneficieze de aprobarea Consiliului Local, for căruia nici măcar nu i s-a prezentat documentul. În faţa actului de conducere dictatorial, manifestat de nevasta primarului cu aprobarea soţului său, aleşii acuză acum ANI că a tolerat în 2008 incompatibilitatea celor doi de la vârful primăriei, nevasta solicitând banii publici, iar soţul aprobându-i, pentru simplul motiv că Vasile Pîrvulescu a pus-o pe consoarta sa Floarea în subordinea directă a viceprimarului PNL.

La Primăria Stăneşti cântă găina
Primăria Stăneşti are un primar marionetă, acuză consilierul conservator Ion Ciulavu, alesul fiind sătul de felul în care banii publici sunt gestionaţi de soţii Pîrvulescu, Vasile semnând “ca primarul” orice hârtie ce-i este pusă sub nas de către soaţa sa, contabilă a primăriei, dar şi şefă de achiziţii a unităţii administrativ teritoriale. Ciulavu spune că Floarea Pîrvulescu este de fapt “dictatorul” primăriei, în timp ce soţul, slab de înger, i-ar fi permis nevestei să pună monopol pe instituţia publică şi pe soarta comunei, ignorând cu desăvârşire Consiliul Local Stăneşti pe care îl şuntează de câte ori are ocazia.
Alesul pomeneşte astfel despre refuzul pe care îl primesc aleşii locali în momentul în care solicită clarificări pe proiectele de hotărâre iniţate de primar chiar de la funcţionarii publici ai primăriei. “Noi, consilierii, am cerut o serie de clarificări într-una dintre şedinţele de CL după ce am aflat că nevasta primarului a transmis la Finanţe execuţia bugetară pe anul trecut fără ca măcar să ne-o prezinte şi nouă. Nu mai vorbesc că actul trebuia aprobat de Consiliul Local”, a declarat Ciulavu.
Declaraţiile lui Ciulavu sunt susţinute şi de Dumitru Apostu, consilier PNL, cel din urmă menţionând că aleşii sunt ignoraţi şi când ar trebui să fie informaţi de şedinţele de Consiliu Local. “Am fost anunţaţi, iniţial, că e şedinţă astăzi(n.r. ieri), apoi ne-a sunat secretara că s-a amânat. Motivele nu le cunosc şi nici nu mi le-a adus cineva la cunoştinţă. Va fi şedinţă pe 24. În concluzie am plecat la arat..”, a spus şi Apostu, spunând şi el că CL nu a fost informat despre execuţia bugetară pe 2014 transmisă de contabilă AJFP Gorj.

11995736_766134743512212_5839909838789194204_nBanii pentru proiectele consilierilor lipsesc de 8 ani
Lipsa de comunicare nu este singura problemă ridicată de aleşi. Asta, mai ales că tensiunile dintre consilierii din Stăneşti ating deseori cote maxime în şedinţele de Consiliu Local, asta mai ales că primarul şi viceprimarul nu se bucură de o majoritate proprie, deşi unul este de la PSD şi altul de la PNL.
Se cunoaşte astfel că proiectele propuse de primar ori, mai puţin, de vice, nu primesc astfel voturile necesare aprobării lor, în schimb edilul are grijă să nu lase poliţe neplătite. La ordinul primarului, orice cerere venită de la un consilier care nu votează ce vrea edilul, legat de informaţii publice, nu primeşte aprobare şi nu beneficiază de ajutorul funcţionarilor publici ai instituţiei. Chiar dacă consilierii au aprobat proiecte de interes local, acest lucru nu îi ajută în obţinerea unor clarificări cerute angajaţilor primăriei.
De asemenea, proiectele iniţiate de consilierii locali nu au parte de ducerea lor la îndeplinire, primarul motivând de fiecare dată că nu sunt bani pentru realizarea acestor investiţii de interes local.
“L-am întrebat, recent, pe primar dacă, în ultimii opt ani de zile de când sunt eu consilier, a reuşit să ducă la final vreunul dintre proiectele dorite de consilierii locali. Mi s-a răspuns că nu s-a reuşit realizarea niciunui proiect de-al nostru pentru că nu sunt bani”, a mai menţionat Ciulavu.

11998941_766164446842575_4898854018506784873_nFloarea face şi pe jurista primăriei
Este demn de remarcat însă că “munca” primarului împotriva Consiliului Local Stăneşti este continuată, mai ales de către soţia lui Pîrvulescu, Floarea erijându-se şi în jurista primăriei atunci când vine vorba să explice instituţiilor statului că CL-ul UAT-ului condus de soţul ei este “dizolvat de drept”.
Mai exact, Floarea Pîrvulescu a transmis o adresă la începutul lunii trecute APIA Gorj, semnată şi de soţul ei, prin care anunţa această instituţie că organismul de conducere din Stăneşti, mai exat Consiliul Local, a fost dizolvat de drept, în iulie. Asta, în condiţiile în care litigiul în cauză se află pe rolul instanţei, neexistând o hotărâre definitivă în acest sens.
“«Primăriţa» şi soţul ei, care funcţionează doar ca o marionetă, au transmis, în tandem, la APIA Gorj o adresă prin care ambii anunţau oficial că din vară Consiliul Local Stăneşti ar fi fost dizolvat de drept. Nu ştiu cum nevasta primarului şi-a permis să facă asta, în condiţiile în care a fost informată de Prefectura Gorj că acest for funcţionează în aceeaşi formulă, până la o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Craiova. Urmare a acestui gest a trebuit să transmitem noi adresa Prefecturii Gorj către APIA, care lămurea situaţia, asta, odată cu solicitarea noastră de a nu se achita subvenţiile pe păşune din comună. Contabila şi primarul ştiau foarte bine că APIA nu poate plăti nimic firmei care a concesionat islazul comunal, atâta timp cât Consiliul Local şi primăria sunt într-un litigiu cu firma Murgozone din Hunedoara, care a pus mâna ilegal pe 240 de hectare de teren din localitate”, a mai spus Ciulavu.
Consilierul explică, de asemenea, că Floarea, în opinia sa, nu ar face dezinteresat acest deserviciu Consiliului Local, deoarece prin adresa trimisă în octombrie, APIA Gorj urma să acorde, fără restricţii, subvenţiile pe suprafeţele din comună, avantajată fiind tocmai SRL-ul Murgozone.
“Vă daţi seama că ei vor ca firma Tamarei, care a mai realizat o serie de lucrări edilitare de miliarde în comună, aflată în spatele Murgozone, să ia banii pe subvenţie de la APIA. Asta deoarece pe suprafaţa solicitată va lua cel puţin opt miliarde de lei vechi, din care o parte poate ajunge şi familiei Pîrvulescu, dar chiar şi viceprimarului PNL, şef al comisiei de licitaţie pentru concesionarea islazului în 2014”, mai declară alesul conservator.
De altfel cele spuse de Ciulavu au mai fost relatate în presa locală care a creionat, în ultimele luni, legăturile dintre societatea în cauză şi primarul Pîrvulescu, soţia acestuia apărând şi ea în schema relaţiilor deloc dezinteresate ale familiei cu societatea din Hunedoara.

12004117_766164636842556_4488503653602031299_nSoţii Pîrvulescu, protejaţi de ANI!
Încrengătura relaţiilor familiei Pîrvulescu cu Murguzone nu a stârnit însă interesul anchetatorilor cum dezinteresaţi au fost procurorii şi de faptul că în Primăria Stăneşti banii publici se aprobă, de ani buni, şi se distribuie numai în familie, primarul fiind cel care îşi pune semnătura pe munca de contabil al soţiei sale, cea care stabileşte felul în care se împart sumele din bugetul local. Astfel, deşi, situaţia în cauză arată o clară incompatibilitate legată de munca celor doi, situaţia este tolerată de aproape un deceniu în comună, consilierii locali nereuşind să stabilească nici măcar în prezent, cu exactitate, cine conduce de fapt primăria, Vasile sau Floarea?
Siguranţa celor doi le-o dă, de fapt, şi un înscris al Agenţiei Naţionale de Integritate, urmare a sesizării la ANI făcute în 2007 de un cetăţean al comunei, în prezent decedat.
Respectivul reclamase ANI tocmai faptul că soţia este subordonata primarului, dar agenţia, prostită de actele transmise la Bucureşti de Floarea Pîrvulescu, nu i-a dat dreptate reclamantului. Mai exact, pentru a scăpa de situaţia de incompatibilitate, cei doi au elaborat organigrama primăriei, Florea Pîrvulescu fiind pusă în subordinea viceprimarului şi nu a soţului său.
Situaţia încurcată este recunoscută şi de către şeful pe Legalitate al Prefecturii Gorj, Liviu Diaconescu anunţând că primarul şi soţia sa se apără la orice reclamaţie cu înscrisul ANI primit în 2008.
“Primarul a reuşit prin stabilirea şi aprobarea organigramei primăriei de către Consiliul Local să o pună pe soţia sa în subordinea viceprimarului nu a sa, lucru care a influenţat decizia ANI”, a declarat Diaconescu, anunţând, totodată că primarul şi contabila formează, în continuare, o familie. Cei doi soţi sunt însă incompatibili moral, spun consilierii, prostiţi de organigrama primarului care, profitând de ignoranţa lor, s-a pus şi pe el şi pe nevastă la adăpost, legat de acuzele de incompatibilitate.
De aici şi interesul primarului de a avea alături un viceprimar, nemaicontând pentru cuplul de la cârma primăriei culoarea politică a ocupantului acestui scaun. Acum poziţia este ocupată de liberalul Constantin Văduva, demis cu 7 voturi în iunie, dar păstrat de edil în funcţie pe motivul că aleşii nu au obţinut exact două treimi din voturile CL. Pentru cincizeci de sutimi la vot, liberalul, ţinut de paravan pentru nevasta primarului, a rămas pe poziţii, lucru clarificat după trei luni de Prefectura Gorj.

facs deschidereVasile a intentat divorţ de Floarea, de teama incompatibilităţii
Trebuie menţionat însă că în 2007, soţilor Pîrvulescu le-a fost teamă serios de ANI. Atât de mare a fost frica, ştiind că au o reclamaţie la ANI, că în iunie 2007, Vasile Pîrvulescu a intentat divorţ de nevasta lui cu care şi-a împărţit însă, în continuare patul şi locuinţa comună. Câteva luni mai târziu primarul a renunţat la separarea de Floarea, Judecătoria Târgu-Jiu luând act de gestul său de bărbăţie, cei doi soţi reuşind între timp să rezolve problema cu organigrama, acuză acum aleşii locali. În luna octombrie a lui 2008 primarul revine asupra deciziei, acesta gândindu-se că mai liniştit ar fi cu un divorţ, ca apoi instanţa să constate perimată acţiunea care putea fi atacată însă cu recurs, lucru la care nu a mai apelat primarul, care între timp primeşte decizia favorabilă de la ANI.

Viceprimar tampon
Din 2008 şi până în prezent, soţii Pîrvulescu au avut grijă să nu modifice organigrama care îi protejează ca un balon de ANI, dar şi să se folosescă de toţi viceprimarii avuţi de atunci înainte. Majoritatea celor folosiţi nu au ştiut de ce primarul le oferă, cu atâta largheţe, scaunul vacant de viceprimar. Acum, folosit pe post de tampon, este liberalul Văduva, chemat de primar să presteze la muncă şi pe timpul suspendării sale de către Consiliul Local, dar mai ales pe timpul cât, soţii Floarea şi Vasile Pîrvulescu se relaxau, în septembrie, într-o vacanţă binemeritată la Eforie Nord.

floarea toplessDoamna “primar” a făcut topless
De altfel, pentru a demonstra cât de bine le este împreună, soţii Pîrvulescu s-au afişat, fără inhibiţii, în costume de baie, pe o reţea de socializare. Pozele cu primarul în chiloţi de baie, relaxat, cu soaţa sa pe plaja de la Belona, în timp ce soarta comunei a rămas pe mâinile vicelui Văduva, au primit numeroase like-uri de la apropiaţi, semn că votanţii din Stăneşti apreciază viaţa “simplă” a celor doi. De altfel, la revenirea primarului şi a contabilei de pe litoral, actele în Primăria Stăneşti urmează acelaşi curs firesc, mai puţin trecerea lor pentru aprobare şi în Consiliul Local, scos din schemă de cei doi.
Anamaria Stoica

21 COMENTARII

 1. Nu va este rusine analfabetilor!? Fiecare la randul sau a trecut pe la primarie cu probleme si au fost rezolvate…comentati cu atata rautate si invidie dar de fapt aveti o problema cu reusitele altora….daca au vile si masini sunt obtinute prin munca lor…deocamdata comuna stanesti are canalizare,apa,gaze iluminat datorita lor care de atatia ani isi petrec zilele si sarbatorile si poate nu au un concediu linistit pt a realiza ceva…..apropo analfabetii care comenteaza mai sus sunt sfatuitii sa invete sa scrie si sa vorbeasca apoi sa ridice capul din pamant in fata doamnei si domnului Parvulescu…

 2. Da asta-i treaba ta?Stai s-o urmărești pe doamna contabila sa vezi ce face seara la primărie?Vezi-ti mai băiatule de afacerea ta cu mici si termina odată cu comentariile astea ca nu te ia nimeni in calcul.Stim ca visul tău este sa-i iei locul primarului si de asta încerci sa faci tot felul de răutăți.Poate,poate te-o crede si pe tine cineva,dar acest vis o sa rămână doar un vis al tău care n-o sa ti se împlinească niciodata.Asa ca cel care trebuie sa se trezească la realitate esti tu,nu lumea.Lumea stie foarte bine cine esti tu si cine e Floarea.Nu exista termen de comparație.

 3. Numai comentati aiurea ca oricum nu castigati nimic in fata nu zice nimeni doar prin anonim si din partea primariei si din partea altora. Incheiati subiectu,oricum nu castigati nimic.

 4. De rasul lumii primarito ! si nu numai tu si consilierii din primarie care nu au facut nimic in stanestiu vostru doar sa vorbeasca atat! Se auzea pe la voi ca marele consilier Nicu Besoi vruia sa va inchida si biserica de la stanesti dar de ce nu isi inchide el baraca? Aaa are rude la primarie si il mentine acolo ? Sau vecinii care votau pentru el si dupa aia le dadea bere la baraca lui ! In primarie angajatii trag in jos pe primar si lumea rea care nu au loc de el. Cum ti in primarie domnule primar oameni care nu au calificare? De ce ti consilieri care nu au facut nimic nici macar cu o propunere in fata dumneavoastra? Aaa da pe Nicu papagalu il tine Claudia aia de 120 kg da…In alexeni domnu primar este vazut cat de cat bine dar in stanestiu vostru nimeni nu tine cu el si nu il sustine ! Cum se astrang consilierii in baraca aluia si discuta de fata cu oamenii de rand si le da de baut la vecini pentru voturi. Te vorbeste de rau domnu primar nu-i mai ajuta pe toti taranii care zici ca iti vor binele pana si fiul lui Mihai Oltenu ajunge prin primarie si vorbeste unele lucruri de care nu are habar! dute ba baiatule si vinde huse de telefon incult mic …. Asa ca nu numai balena este de vina si angajatii primariei ! Linia secundara din stanesti nu ai asfaltat-o primarito ca sa-i iei lu fieta aparat dentar? fieta aia castorita care nici nu saluta pe strada ! Nu ai asfaltat drumurile ca ai trimis-o la Paris? O sa lasati scaunele goale in primarie si o sa vina altii intrun viitor apropiat de asta sa fiti siguri ! Psd un partid slab la fel ca PNL hoti !

 5. De rasul lumii primarito ! si nu numai tu si consilierii din primarie care nu au facut nimic in stanestiu vostru doar sa vorbeasca atat! Se auzea pe la voi ca marele consilier Nicu Besoi vruia sa va inchida si biserica de la stanesti dar de ce nu isi inchide el baraca? Aaa are rude la primarie si il mentine acolo ? Sau vecinii care votau pentru el si dupa aia le dadea bere la baraca lui ! In primarie angajatii trag in jos pe primar si lumea rea care nu au loc de el. Cum ti in primarie domnule primar oameni care nu au calificare? De ce ti consilieri care nu au facut nimic nici macar cu o propunere in fata dumneavoastra? Aaa da pe Nicu papagalu il tine Claudia aia de 120 kg da…In alexeni domnu primar este vazut cat de cat bine dar in stanestiu vostru nimeni nu tine cu el si nu il sustine ! Cum se astrang consilierii in baraca aluia si discuta de fata cu oamenii de rand si le da de baut la vecini pentru voturi. Te vorbeste de rau domnu primar nu-i mai ajuta pe toti taranii care zici ca iti vor binele pana si fiul lui Mihai Oltenu ajunge prin primarie si vorbeste unele lucruri de care nu are habar! dute ba baiatule si vinde huse de telefon incult mic …. Asa ca nu numai balena este de vina si angajatii primariei ! Linia secundara din stanesti nu ai asfaltat-o primarito ca sa-i iei lu fieta aparat dentar? fieta aia castorita care nici nu saluta pe strada ! Nu ai asfaltat drumurile ca ai trimis-o la Paris? O sa lasati scaunele goale in primarie si o sa vina altii intrun viitor apropiat de asta sa fiti siguri ! Psd un partid slab la fel ca PNL hoti !

  • Daca tot esti atat de revoltat , de ce te ascunzi in spatele anonimatului , incult mic ? Se vede dupa felul in care ai scris ca nu ai nici liceul terminat si probabil stai si tu de vorba cu babele pe marginea santului . Ia cateva carti , citeste-le , documenteaza-te despre situatia comunei si dupa comenteaza la postari. Iti recomand „Gramatica practica a limbii romane ” scrisa de Stefania Popescu

 6. In primul rând esti analfabet.In al doilea rând” nea „se zice la vacile tale alea mortăcine de le iei si le vinzi la mici si in ultimul rând nu esti tânăr.Esti un afemeiat.Probabil de asta a pus nevasta de atâtea ori divorț de tine.Pentru tineri familia Pirvulescu a făcut destule.Datorita familiei Pirvulescu comuna Stanesti este o comuna europeană:exista apa si canalizare cum putine comune din tara asta au,iluminatul public e permanent nu doar in campania electorală.Voi ati încercat sa ne folosiți in povestea cu concesiunea si acum nu știți pe unde sa scoateți cămașa.Deocamdata Primăria Stanesti ne-a dat mai multe răspunsuri ,pe cand voi sunteti obligați sa răspundeți in fata membrilor asociației pe care i-ati dus in eroare.Consilierii locali au hotărât scoaterea la licitație a Islazului ,nu primarul si nici contabilul primăriei.

 7. Ce treaba aveti voi ca are fata domnului primar porche? . Sau ca are vila la ranca sau apartament in bucucuresti? Bravo lor . Nu ei sant de vina. Lume e proasta . Multumita lor are ce are . Bravo ii respect .

 8. Pe langa apartamentul din Bucuresti mai au si o vila la Ranca iar recent fetita lor a primit cadou un Porche nou nout… Valoare…80.000€…din ” salariile parintilor”…pacat ca lumea e asa proasta si se vinde pe o bere pentru a-i da votul

  • Va sa zica , asa primarito? Si cand venim la Bucuresti ne plimbi cu metroul ? Si la ce naiba ne chinuim sa inchiriem cabana la Straja de revelioane , daca tu ai cabana la Ranca ?
   Ha! Ha! Asta cu berea e si mai tare . Tare as vrea sa vad si eu o persoana macar care se poate lauda (fara sa minta, bineinteles ) ca a primit vreo bere de la primar in campanie, ca nu si ar da el lui o bere , la altii nici atat . In schimb, Ciulavu a cumparat voturi in campanie cu cate 5o de roni de persoana .

  • Asta e foarte adevarat . E o adevarata doamna . Pacat ca alti salariati din primarie ii trag in jos . Se pare ca la acest lucru se pricep de minune si unii consilieri locali .

 9. Au apartament in bucuresti luati din spagile de la firmele de executie, verificati data cand s-a luat apartamentul si ce contracte de executie au fost in perioada respectiva, simplu, din banii de functionari nu lua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here