În prima lună a anului, 200 de bebeluși primesc lapte praf gratuit

650

În luna ianuarie 2016, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a distribuit lapte praf unui număr de 200 de bebeluşi. Cei mai mulţi beneficiari sunt la: Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Târgu-Cărbunești, Ţânţăreni și Scoarța.

Legislaţia actuală prevede că laptele praf este distribuit gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, beneficiază de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

200 de beneficiari, în ianuarie
În luna ianuarie, la nivelul judeţului Gorj, 200 de bebeluși beneficiază de lapte praf gratuit. Astfel, DSP Gorj distribuie nu mai puţin de 1.600 de cutii de lapte, în mai multe localităţi. „Am avut 200 de beneficiari în luna ianuarie, cei mai mulţi fiind la Motru, Rovinari, Târgu-Jiu, Târgu-Cărbunești, Țânțăreni și Scoarța”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
M.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here