Iluminat festiv pentru Târgu-Jiu

783

Târgujienii au avut marţi un alt motiv de sărbătoare, mii de persoane adunându-se în seara zilei de 1 decembrie în centrul municipiului pentru participarea la inaugurarea iluminatului tradiţional Sărbătorilor de Iarnă. De pe o scenă amplasată în Piaţa Prefecturii şi sub numărătoarea inversă, luminile au fost declanşate de către Cornel Ilie, solistul trupei Vunk.
iluminat2Înainte de aprinderea iluminatului ornamental, cei prezenţi în Piaţa Prefecturii au putut asculta o serie de melodii ale formaţiei locale Korsar. De asemenea, aprinderea iluminatului a fost precedată de intonarea imnului de stat al României de către tenorul Alin Stoica şi soprana Diana Gheorghe. În încheierea evenimentului şi în aplauzele a mii de oameni, trupa Vunk a susţinut un recital excepţional.
În acest an, bradul din centrul municipiului a fost înlocuit cu o feerie de luminiţe care conţine aproximativ 8.000 de leduri. Bradul are un diametru de 9 metri, măsoară în înălţime circa 22 de metri şi are un sistem de sonorizare, fiind dotat şi cu un soft special pentru declanşarea luminilor. Pentru acesta, dar şi pentru alte câteva instalaţii de iluminat pentru sensurile giratorii din Târgu-Jiu, autorităţile locale au cheltuit circa 500.000 de lei.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here