Gorjul are aproape 90 de bolnavi psihic periculoși

994

Stresul îi aduce pe oameni în pragul nebuniei. La sfârșitul trimestrului III al anului 2017 au rămas în evidențele medicilor 8.749 gorjeni diagnosticați cu boli psihice, 87 fiind periculoși. Cu siguranță, numărul bolnavilor psihic este mult mai mare, mulți dintre ei nefiind luați în evidențele medicale.

Potrivit statisticilor, în Gorj există peste opt mii de bolnavi psihic, aproape 90 dintre ei fiind periculoşi. „La sfârşitul anului 2015, în judeţul Gorj erau 8.198 bolnavi psihic; la finele trimestrului III 2016 au rămas în evidențele medicale 8.207 bolnavi psihic, din care 88 periculoși. Un an mai târziu, respectiv la sfârșitul trimestrului III 2017, 8.749 de bolnavi psihic au rămas în evidențele medicale, 87 fiind periculoși. Stresul, problemele zilnice fac să apară astfel de probleme. Este bine ca oamenii să se adreseze specialistului, dacă apar tulburări de comportament pe care le poate vedea bolnavul, dar şi cei din jurul lor, dacă observă că nu se mai comportă aşa cum trebuie şi se manifestă diferit”, explică Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Din păcate, spun specialiștii, acestea sunt doar datele prinse în statistici, în realitate, însă numărul persoanelor cu probleme psihice este, cu siguranţă, mai mare.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here