Gorjenii pot fi consultați de medicul specialist, în absența biletului de trimitere

781

Casa Județeană de Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Gorj a anunțat, printr-un comunicat de presă, că asigurații cu urgențe medico-chirurgicale, precum și cu una din cele 59 de afecțiuni menționate într-o anexă din comunicat, se pot prezenta la consultație direct la medicul specialist, fără a fi necesară trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic specialist din ambulatoriul de specialitate.

Conducerea CJAS Gorj consideră că era necesară o debirocratizare a accesului asiguraților la serviciile medicale. Tocmai de aceea, s-a decis ca în unele situații să se poată merge la medicul specialist fără a fi nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie. „Aceste prevederi au în vedere debirocratizarea și simplificarea accesului asiguraților la serviciile medicale”, se arată într-un comunicat semnat de Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.
Printre afecțiunile care nu îi mai obligă pe gorjeni să treacă întâi pe la medicul de familie, înainte de a ajunge la specialist, sunt cele oncologice, diabetul, hepatita cronică, astmul bronșic, dar și afecțiunile copiilor mai mici de un an.
În plus, în listă mai sunt afecțiuni precum: infarct miocardic sau angină pectorală instabilă, malformații congenitale și boli genetice, boală cronică de rinichi (faza predializă), malaria, tuberculoza, bolile psihice, afecțiunile postoperatorii.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. Sa finalizeze actul medical cu reteta nu sa trimita la medicul de familie. Initierea se face de catre medicul specialist apoi se continua de catre medicul de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here