Giratoriu în faţa mall-ului din Târgu-Jiu

883

Un nou sens giratoriu se realizează, în această perioadă, în municipiul Târgu-Jiu. Acesta este amplasat chiar în faţa mall-ului şi va fi terminat la mijlocul lunii viitoare. În centrul giratoriului va funcţiona o fântână arteziană pe care o vor finanţa reprezentanţii complexului comercial, municipalitatea suportând doar costurile realizării sensului giratoriu, care se ridică la 1,8 miliarde lei vechi.

Dezvoltarea zonei comerciale din partea de sud a municipiului Târgu-Jiu a impus modificări la nivelul traficului rutier. Autorităţile au demarat deja lucrările la noul sens giratoriu, care este amplasat chiar în faţa viitorului mall. „În partea de sud a municipiului, de-a lungul drumului de rocadă, s-au dezvoltat complexe comerciale. În urma realizării acestor investiţii cu capital privat în zona comercială, care atrag şi realizarea de locuri de muncă, prin studiu de circulaţie s-a impus ţinerea pasului cu activităţile comerciale care se desfăşoară în această zonă. Dovadă în această intersecţie era nevoie de un sens giratoriu pentru că intersecţia este corelată cu parcarea subterană care se întinde pe toată suprafaţa complexului comercial”, a confirmat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.

Arteziană în centrul giratoriului
giratoriu mall1Lucrările de realizare a sensului giratoriu din zona mall-ului vor fi finalizate peste o lună. În centrul acestuia va funcţiona o fântână arteziană, finanţată de reprezentanţii complexului comercial. Primăria Târgu-Jiu suportă cheltuielile de realizare a sensului giratoriu, care se ridică la aproape 2 miliarde de  lei vechi. „Sensul giratoriu va fi finalizat în jur de 10-15 iulie, pentru că în interiorul sensului giratoriu vor mai fi nişte lucrări ulterioare, cum ar fi realizarea unei fântâni arteziene, care putem să spunem că este atât necesară pentru că o fântână arteziană într-un sens giratoriu nu face decât să creeze confort pentru locatarii din zonă. Sunt lucrări finanţate de Primărie: sensul giratoriu cu ceea ce înseamnă lărgiri, amenajări, reaşezări de parcare stânga-dreapta, de asemenea pastilele, sensul propriu-zis şi realizarea trotuarelor, o valoare de circa 1,8 miliarde lei vechi, iar partea de realizare fântână arteziană, alimentare cu apă, energie electrică şi canalizare vor fi finanţate de cei care realizează complexul comercial”, explică Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here