FRT analizează posibilitatea înfiinţării unui centru regional la Târgu-Jiu

614

Municipiul Târgu-Jiu ar putea deveni punctul zero din regiunea Olteniei în ceea ce priveşte competiţiile de tenis, precum şi tot ceea ce ţine de practicarea acestui sport. Federaţia Română de Tenis ar putea pune pe picioare un proiect de regionalizare a activităţii, iar Târgu-Jiul este pe lista locaţiilor unde vor înfiinţa centrele regionale.

Viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Adrian Tudor, a participat la finele săptămânii trecute la o întâlnire cu proprietarii de cluburi de tenis din municipiu, la care a fost prezent şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, Răzvan Itu. Potrivit oficialilor FRT, la Târgu-Jiu ar putea fi înfiinţat Centrul Regional al Federaţiei, care va deservi întreaga regiune a Olteniei, posibil şi o bună parte din judeţul Hunedoara.
“Noi, dar şi proprietarii de cluburi de tenis din municipiu, precum şi cei din FRT avem în vedere înfiinţarea unui Centru Regional al FRT, pentru regiunea Oltenia şi o parte din judeţul Hunedoara, ţinând cont că municipiul Petroşani este la o distanţă nu prea mare de noi. Acest proiect este unul în dezbatere, Adunarea Generală a FRT va trebui să îl aprobe. El vizează o întreagă regionalizare a activităţii, iar Primăria Târgu-Jiu şi-ar dori să existe aici acest centru pentru că, datorită proprietarilor de cluburi de tenis, private desigur, avem o extraordinară infrastructură pentru derularea acestui sport, cluburile, prin proprietarii lor, au făcut investiţii masive. Pentru noi, un astfel de proiect ar însemna, competiţii naţionale şi chiar internaţionale la Târgu-Jiu, ar avea astfel de câştigat şi proprietarii unităţilor de cazare, ar fi un plus de imagine pentru municipiu, iar copiii din Târgu-Jiu şi nu numai ar avea un acces mai uşor la experienţele celor din FRT şi la logistica acestora. Noi ne exprimăm disponibilitatea de a susţine acest proiect. Ideea aceasta a pornit din vara anului trecut, în urma unei competiţii de tenis care s-a ţinut la Târgu-Jiu”, a declarat viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.
La nivelul municipiului Târgu-Jiu există șase cluburi private de tenis, toate acreditate FRT.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here