Fonduri europene pentru microîntreprinderi

1293

Start la înscrierile pentru fonduri europene de până la 200.000 de euro. Microîntreprinderile din judeţul Gorj pot depune proiecte și cereri de finanţare în sistemul electronic MySMIS 2014, în perioada 8 iulie – 8 noiembrie. Bugetul total disponibil pentru acest apel de proiecte va fi de 77,4 milioane de euro, 85% bani de la Comisia Europeană și 15% de la bugetul de stat.
Firmele aplicante vor putea face afaceri doar în mediul urban. Valoarea eligibilă a fiecărui proiect este cuprinsă între 25.000 de euro și 200.000 de euro. Fiecare aplicant va putea obţine din fonduri publice maximum 90% din cheltuielile eligibile.
Solicitantul trebuie să fie o societate sau societate cooperativă care se încadrează în categoria microîntreprinderilor: au cel mult 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane de euro, echivalent în lei. În plus, solicitantul a desfăşurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puţin unui an fiscal integral, nu a avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanţare și în anul fiscal anterior și a înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanţare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here