Finanţiştii gorjeni, pe primul loc în ţară la atragerea de bani

407

finantePe parcursul lunii trecute, angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, au efectuat o serie de acţiuni de inspecţie fiscală în vederea verificării modului de evidenţiere, calculare şi plată a obligaţiilor fiscale datorate de către contribuabili, precum şi în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Astfel, în septembrie, inspectorii fiscali gorjeni au efectuat un număr de 261 de acţiuni de inspecţie fiscală la tot atâţia contribuabili, fapt ce a determinat atragerea la bugetul general consolidat unor sume suplimentare în valoare de 12.410.741 de lei. De asemenea, pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 149.549 de lei şi au fost înaintate organelor de cercetare un număr de 15 sesizări penale pentru un prejudiciu total de 4.049.525 de lei.

Domeniile de activitate care deţin pondere semnificativă în înregistrarea deficienţelor au fost: comerţul cu amănuntul în magazinele nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor metalice, restaurante, construcţii de clădiri.

21 de sechestre în octombrie

În urma activităţii din septembrie, DGFP Gorj a ocupat primul loc pe ţară, la nivelul veniturilor încasate la bugetul general consolidat al statului, reuşind acest lucru prin creşterea acţiunilor de recuperare a obligaţiilor fiscale restante. În aceeaşi perioadă menţionată, reprezentanţii DGFP Gorj au emis un număr de 3.052 de somaţii pentru o valoare de 30.781.818 lei. „În aceeaşi perioadă, organele de executare silită au procedat la identificarea şi indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor aplicând 21 de sechestre asupra acestora. Bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechestre sunt în general clădiri, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente, situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora, iar cele mobile sunt, în general, maşini şi utilaje”, a declarat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Reprezentanta DGFP Gorj a menţionat că pentru debitorii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la încheierea procesului verbal de sechestru, sunt organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării obligaţiilor bugetare restante.

Totodată, au fost înfiinţate 1.283 de popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici din judeţ pentru o sumă totală de 19.809.870 lei, iar alte 357 de popriri au fost înfiinţate pe veniturile terţilor pentru o valoare a creanţelor de 26.103.137 lei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here