Final de proiect, dar nu capăt de drum

594

Elevii Liceului cu Program Sportiv Târgu-Jiu au finalizat proiectul de voluntariat ”Solidari cu cei de lângă noi”, desfăşurat în cadrul concursului național pentru liceeni EUROSCOLA .

Pe durata derulării proiectului, timp de aproximativ șase luni, cei 22 de elevi coordonați de doamnele profesoare Tașcău Liliana și Tămîși Mirela, cu sprijinul conducerii școlii, au organizat un meci caritabil de handbal, au strâns și au donat haine, alimente şi medicamente unor copii ce se confruntă cu sărăcia din satul Voinigești, comuna Bălești.
lps1Acestia provin din familii numeroase, cu probleme financiare şi de sănătate, pentru care solutia salvatoare ar fi arondarea satului la oraşul Târgu-Jiu. De asemenea, o parte dintre copii, elevi ai liceului, au participat la activități culturale și sportive.
În aceste acțiuni au fost implicate și instituții ale comunitătii locale (Primăria Comunei Bălești, Crucea Roșie Română – Filiala Gorj).
Împreună le-au întins o mână de ajutor, i-au învățat să se ajute și au încercat să-i convingă că așteptarea orașului nu este o solutie.
lps2În paralel, voluntarii au desfășurat o campanie de informare, sensibilizare și stimulare a implicării cetățenilor în acțiuni pentru eradicarea sărăciei și promovarea unui mod de viață sănătos.
Finalizarea proiectului și atingerea obiectivelor propuse nu înseamnă încetarea acțiunilor de voluntariat.
Elevii Liceului cu Program Sportiv se vor ocupa în continuare de acești copii, colaborând cu instituțiile partenere.
Taşcău Liliana, Tămîşi Mirela

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here