Festivalul Rockfest Transalpina va avea loc în iulie

883

Ediția din acest an a Rockfest Transalpina va avea loc pe data de 29 iulie, în zona montană Rânca. Festivalul de muzică rock se află la cea de-a doua ediție și este așteptat cu nerăbdare de către iubitorii acestui gen de muzică.

Au început pregătirile pentru cea de-a doua ediție a Festivalului Rockfest Transalpina. Acesta va avea loc pe 29 iulie, în stațiunea Rânca, organizatorul principal al evenimentului fiind Consiliul Judeţean Gorj. Nume mari ale rockului românesc sunt aşteptate să evolueze pe scena de la poalele Vârfului Păpuşa. De asemenea, în program mai sunt incluse și competiţii sportive dedicate motocicliştilor sau cicliştilor, dar și un concurs de buggy. Mii de turişti sunt aşteptaţi, la sfârșitul lunii iulie, în zona montană Rânca, pentru a putea participa la festival.
Reamintim faptul că, în perioada 10 şi 11 iunie va avea loc la Rânca o etapă din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2017 „Cupa Gorjului“. Este vorba de cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă.

Transalpina se redeschide pe 1 iunie
Cea mai înaltă și cea mai frumoasă șosea din țară, Transalpina – DN 67 C, se redeschide la începutul lunii iunie. Drumarii lucrează intens pentru ca tronsonul cuprins între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului să fie curățat de bolovani și de zăpadă, astfel încât să fie asigurată siguranța participanților la trafic.
Transalpina sau Drumul Regelui atinge în Pasul Urdele altitudinea de 2.145 metri. Iniţial, şoseaua a fost construită şi pietruită de germani în timpul Primului Război Mondial, din raţiuni militare, dar a fost foarte puţin folosită. În Perioada Interbelică a fost reconstruită şi dată în folosinţă în 1935, când a fost inaugurată chiar de regele Carol al II-lea, de aici şi denumirea de “Drumul Regelui”. După cel de-al Doilea Război Mondial, când a mai fost folosit şi reabilitat de germani, acest drum nu s-a mai modernizat sub nicio formă până în anul 2009, când a fost demarat proiectul de reabilitare, care nu a fost finalizat nici până în prezent; lucrările s-au reluat, spre bucuria celor care intenţionează să parcurgă acest traseu.
Transalpina este parcursă pe traseul Sebeş – Şugag – Obârşia Lotrului – Rânca – Novaci într-un timp de aproximativ 3 – 4 ore.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here