Expoziția de pictură pe sticlă “Târgu-Jiul de altădată”

727

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” și Asociația Cultural Istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” invită iubitorii de artă, vineri, 15 iunie 2018, la ora 12.30 la expoziția de pictură pe sticlă „Târgu-Jiul de altădată”.
30 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărăscu” din clasele a VI-a și a VII-a coordonați de profesorul Rodica Norocea au pictat clădirile vechi cele mai reprezentative din municipiul Târgu-Jiu, având drept modele vechi cărți poștale. Cele mai multe dintre clădirile vechi nici nu mai există în acest moment. Elevii Școlii Gimnaziale “Gheorghe Tătărăscu” au realizat pentru prima dată o astfel de acțiune și vor ca imaginea Târgu-Jiului de altădată să nu se piardă. Picturile au fost realizate în cadrul Atelierului de pictură pe sticlă în perioada 4-25 mai 2018.
Pe lângă expoziție va avea loc și lansarea unui album de pictură pe sticlă intitulat „Târgu-Jiul de altădată”. Evenimentul va avea loc la sediul CJCPCT Gorj, Sala „Florin Isuf”, vineri, 15 iunie, de la ora 12.30.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here