Etichetări

454

bunila (1)Un ziarist bun face cât o mitralieră în piaţa publică. Faptul că Sever Militaru, un oarecare deputat de Gorj, a comis-o etichetând „Gorjeanul” drept ziar al USL, ne permite nouă să tragem două concluzii.

Ori ziarul „Gorjeanul” este foarte bun datorită echipei care îl formează, ori lui Militaru îi este frică de presă ca dracului de tămâie.

Şi de una şi de alta, Militaru a recunoscut că „Gorjeanul” reprezintă un canal de comunicare puternic, atât de puternic încât ar putea spulbera nuanţa de portocaliu adusă prin efortul considerabil al lui Ion Ruşeţ la momentul alegerilor.

Trebuie să-i spun lui Militaru că Republica Română a străbătut următoarele stadii de dezvoltare postdecembristă. Primul stadiu a durat două luni de zile, un fel de stadiu de nebunie, în care poporul orb s-a aruncat în dreapta şi în stânga. Din februarie 1990, atunci când Ion Iliescu şi-a însuşit Revoluţia, până în decembrie 2004, s-a consumat cel de-al doilea stagiu, cel demagogic, concretizat prin manifestări anarhice, iar în decembrie 2004 s-a instalat despotismul lui Traian Băsescu, care vreme de cinci ani a lucrat la constituirea unei forţe politice congruente, pe care a mişcat-o de la stânga la dreapta.

În această pendulare politică, lângă PD-L-ul devenit din roşu portocaliu, s-au aşezat fără scrupule, însă cu planuri sigure oameni mici, care au transformat politica în sursă de profit. Numele lor îl vedem în permanenţă scos în faţă pentru că şi la Gorj cel puţin unul dintre cei doi deputaţi are o condamnare cu suspendare şi este suficient să ştim acest lucru. De aceea, etichetările lui Constantin Severus Militaru nu mai au puterea să dezbine cititorii care vor fi foarte curând şi alegători, cu specificaţia că voturile vin şi de la cei care votează pentru prima dată. Ei şi cu aceia care au bătut la porţile Europei pentru salvgardarea proprie, nu mai sunt pupincuriştii de serviciu, care să slugărească la un lider politic sau la altul sindical.

De altfel, Militaru a coborât mult mai jos atunci când s-a umilit pentru locuri pe liste de candidaţi sua pentru nominalizările de candidaturi. Cunosc toate aceste amănunte, iar Militaru este supărat pe echipa de la „Gorjeanul”, care nu susţine numai PSD-ul, ci şi pe Ion Ruşeţ, singurul adversar din interiorul PD-L-ului pe care Militaru nu şi-l doreşte preşedinte. După ce l-a scos deputat, Militaru i-a cam întors spatele lui Ruşeţ şi care între liderii de sindicat, deputatul ştie că Ruşeţ nu-i va ierta niciodată acţiunea de trădare.

Acesta este singurul lucru care-l supără pe Militaru, pentru că echipa de la „Gorjeanul” este paradoxal de obiectivă în condiţii de criză.

Notă!

Un ziarist este mult mai bine plătit pentru ceea ce ştie şi nu scrie, iar Sever Militaru şi-a cumpărat deja instrumente de presă, însă după câte se pare acestea nu-l mulţumesc îndeajuns. Până când poporul va alege din nou, s-a rezervat un loc de chelner într-un local în care se pot câştiga şi bani albi pentru zile negre.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here