Dumitru Călugăru, pe prima treaptă a podiumului la Olimpiada Naţională de Chimie

578

Olimpicul gorjean Dumitru Călugăru a reuşit şi anul acesta performanţa de a urca pe prima treaptă a podiumului la etapa naţională a Olimpiadei de Chimie. Nu este însă singurul elev gorjean care s-a remarcat prin rezultatele obţinute la această competiţie. De asemenea, mai mulţi elevi din Gorj au reuşit să obţină rezultate bune la Olimpiada Naţională de Fizică.

În perioada 5 – 10 aprilie 2015, s-a desfăşurat la Galaţi etapa naţională a Olimpiadei de Chimie. Judeţul Gorj a fost reprezentat la această competiţie de un lot format din şapte elevi, iar patru dintre aceştia au obţinut rezultate foarte bune. Astfel, Dumitru Călugăru, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, a obţinut Premiul I şi s-a calificat primul în lotul lărgit al României la etapa internaţională a olimpiadei de chimie. De asemenea, acesta a mai obţinut Premiul Special pentru cea mai bună lucrare practică şi Premiul Special pentru cea mai bună lucrare teoretică. O altă elevă de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Ioana Patricia Işfan, a obţinut la aceeaşi competiţie Menţiune Specială şi Premiul Special pentru cea mai bună lucrare practică. Menţiune Specială la Olimpiada Naţională de Chimie au mai obţinut elevii Simona Barac (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu) şi Vladimir Tecşa (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu).

Medalii la Olimpiada Naţională de Fizică
Tot săptămâna trecută, mai exact în perioada 4 – 9 aprilie, la Vaslui s-a desfăşurat etapa naţională a Olimpiadei de Fizică. Lotul care a reprezentat judeţul Gorj la această competiţie a fost format din 12 elevi iar mai mulţi dintre aceştia au obţinut medalii şi menţiuni. Astfel, Vlad Ioan Ţîr, elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu a obţinut o Menţiune şi o Medalie de Aur. Tot la clasa a VII-a, Eric Vîlcu, elev la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu, a obţinut o Medalie de Bronz. La clasa a VIII-a, Andreea Georgiana Amza, elevă la Şcoala Gimnazială Nr.1 Motru, a obţinut o Medalie de Bronz, în timp ce Ştefan Tufiş Lastoveschi, elev la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a obţinut o Menţiune de Onoare. O altă medalie, de această dată de argint, i-a fost acordată elevului Adrian Mihai Radu de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (clasa a XI-a). Un alt component al lotului gorjean, David Ionuţ Beuran, elev la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu (clasa a XII-a), a obţinut o Menţiune de Onoare. Premiile şi menţiunile au fost acordate  de MECŞ, iar medaliile de Societatea Română de Fizică.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here