DSP distribuie lapte praf gratuit pentru 198 de copii

509

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit încă 7.400 de cutii cu lapte praf, în luna februarie. Astfel, bebelușii care vor avea nevoie de lapte, în următoarele luni, vor primi dozele necesare. În această lună, DSP Gorj a distribuit lapte praf gratuit unui număr de 198 bebeluşi. Fiecare copil primeşte câte opt cutii cu lapte praf. Cei mai mulţi beneficiari sunt şi de această dată în Târgu-Jiu, Motru şi Rovinari.
Legislaţia actuală prevede că laptele praf este distribuit gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, beneficiază de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

Mai puțini beneficiari
În luna ianuarie, la nivelul judeţului Gorj au fost 200 de beneficiari de lapte praf. În februarie, numărul acestora a crescut, ajungând la 210. În martie a mai scăzut numărul beneficiarilor de lapte praf, la fel și în aprilie. „Pentru această lună avem un total de 198 copii care beneficiază de lapte praf gratuit. La Târgu-Jiu –sunt 31, la Rovinari 33, la Motru – 25, la Turceni – 20, la Țânțăreni 12 și la Văgiulești 10. Luna trecută am avut 201 beneficiari. De asemenea, în cursul lunii februarie am primit încă 7.400 de cutii de lapte praf”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Stocul de lapte praf al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj este asigurat astfel încât se vor putea onora solicitările din următoarele luni. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here