“Dialoguri Europene” iniţiate de PES Activists la Târgu-Jiu

670

Radu Căliman, preşedintele PES Activists Gorj, a organizat o dezbatere pe teme europene, la Târgu-Jiu. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 25 martie 2017, şi s-a bucurat de participarea deputatului Elvira Şarapatin, a viceprimarului municipiului Târgu-Jiu, Adrian Tudor, dar şi de prezenţa preşedintelui TSD Gorj – Claudiu Manta şi a lui Constantin Ştefan – preşedinte TSD Târgu-Jiu.

Evenimentul desfăşurat sub titulatura “Dialoguri Europene” a fost axat pe viitorul Uniunii Europene, care, de altfel, se stabilește chiar în aceste zile, pe 25 martie având loc şi aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea UE, ocazie cu care liderii UE s-au reunit la Roma pentru a decide ce cale vor urma de acum încolo, fiind vehiculate mai multe variante după Brexit.
17554739_1615902001757653_1415332057_nPrin organizarea întâlnirii de sâmbătă de la Târgu-Jiu, reprezentanţii PES Activists Gorj şi-au dorit să informeze gorjenii, şi ei cetăţeni europeni, despre situaţia actuală a UE şi despre perspectivele viitoare. Discuţia a fost una animată şi interactivă.
Pozitia PES Activists Gorj privind viitorul UE este aceeași cu cea exprimată atât de liderii PSD, cât şi de europarlamentarul Victor Negrescu, că Europa trebuie să rămână unită, solidară şi egală, şi că “trebuie să redevină cu adevărat a cetăţenilor”.
17555085_1615901865091000_2109495638_n“Dialoguri Europene” a fost un eveniment reuşit, din toate punctele de vedere, beneficiind şi de participarea unor nume cu rezonanţă în politica locală: deputatul PSD Elvira Şarapatin, viceprimarul Adrian Tudor, Claudiu Manta preşedinte TSD Gorj, Constantin Ştefan – preşedinte TSD Târgu-Jiu şi Gabriel Giorgi. Moderatorul evenimentului a fost Radu Căliman, preşedintele PES Activists Gorj, acesta menţionând: “consider că trebuie, mai mult decât oricând, să ne protejăm ambele identităţi: atât cea de cetăţeni români, dar în aceeaşi măsură şi pe cea de cetăţeni europeni”.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here