Denivelările în asfalt, cauzate de alunecările de teren – Drumarii demarează reparaţii pe Transalpina, la intrarea în Novaci

955

O alunecare de teren a făcut ca o porţiune de aproximativ 500 de metri de pe DN 67C – Transalpina să arate ca o ruină. Reprezentanţii CNADNR au dispus începerea lucrărilor de reparaţii a zonei afectate. Între timp, drumarii au semnalizat corespunzător porţiunea de drum afectată de alunecarea de teren.
drum denivelat2Transalpina (DN 67C), cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munţii Parâng, prin Staţiunea Rânca din Gorj, leagă Oltenia de Transilvania şi este cea mai înaltă şosea din România atingând în Pasul Urdele altitudinea de 2145 metri.
drum denivelat3Transalpina porneşte din Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, comună aflată pe drumul naţional 67, la aproximativ 35 kilometri de Târgu-Jiu.
Pe Transalpina se circulă bine, oficialităţile anunţând chiar deschiderea oficială, începând din 15 august, a DN 67C, în condiţii de “drum în lucru”.
drum denivelat4Totuşi, la limita localităţilor Bengeşti-Ciocadia şi Novaci, o alunecare de teren a făcut ca o porţiune a “Drumului Regelui” să fie ruinată.
Din fericire, drumarii vor începe lucrările de reparaţii.
“Au fost alunecări de teren, pe DN 67C, pe o porţiune cam de 500 metri, la intrare în Novaci. Săptămâna viitoare încep lucrările, ele fiind prinse în programul de reparaţii de vară al CNADNR. În 3 – 4 săptămâni va fi gata. Drumul este semnalizat corespunzător, fiind şi o restricţie de viteză în zonă”, a confirmat Ion Turor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj. Dat fiind faptul că DN 67C este un drum intens tranzitat, mai ales de străini, drumarii încearcă să remedieze cât mai curând problema apărută în urma alunecărilor de teren.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. Domnilor ziaristi ce va place sa aratati senzational ca Drumul Regelui s-a rupt ,cand nici macar nu va-ti documentat sa stiti ca acum aproape 76 de ani Regele a plecat cu suita sa regala din Saliste de langa Sibiu -Jina- Oasa-Obarsia Lotrului-Ranca si s-a oprit la Novaci, iar alunecarea de teren este dincolo de Pociovaliste, unde a mai turnat-o acum3-4 ani o firma separat ca Romstrade nu a vrut s-o faca pentru ca apartinuse de alta firma care turnase asfalt fara consolidari si alte infiltrati, ceace s-a facut ulterior fara vreun rezultat, iar acum din nou. INTREBARE :cine a luat si cu cine a impartit banii pe aceasta lucrare,iar acum din nou.? Atentie d-lor ca mai stim si noi cate ceva si nu va mai bateti joc de impozitele si diferite biruri care le tot puneti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here