Delegaţie a Muzeului Județean Gorj, în vizită profesională în SUA

536

O delegație de la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” se va afla, în perioada 18 – 28 iunie, într-o vizită profesională în Statele Unite ale Americii (SUA), în cadrul Programului pentru Vizitatori Internaționali – IVLP al Departamentului de Stat al SUA. Tema din acest an a programului IVLP On Demand este ”Management și design muzeal”.

Programul, coordonat, în România, de Ambasada SUA la București, reunește specialiști de la muzee importante din țară precum Muzeul ”Astra” din Sibiu, Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din București, Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”. Alături de aceste muzee importante ale țării a fost selectat să participe și Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” ca urmare a colaborării deosebite avute în ultimii ani cu Ambasada SUA. În cadrul vizitei profesionale vor fi vizitate mai multe obiective: Institutul Smithsonian care este cel mai mare complex muzeal din lume, cu peste 19 milioane de obiecte culturale în patrimoniu, Muzeul Național al Holocaustului, MOMA – Muzeul de Artă Modernă și Muzeul Guggenheim din New York sau Muzeul Toleranței din Los Angeles, ce este, de fapt, un centru educațional dedicat drepturilor omului. Temele abordate în cadrul acestor vizite vor fi de management cultural, educație muzeală și dezvoltare a unor viitoare colaborări.
Mulțumim Ambasadei SUA la București și Consiliului Județean Gorj pentru ajutorul și susținerea oferite pe întreaga perioadă de realizare a programului. Programul IVLP este cel mai important program de schimburi profesionale al Departamentului de Stat al SUA și a fost creat în anul 1940, susținând, de-a lungul timpului, deplasări în Statele Unite pentru peste 200.000 de specialiști din diverse domenii, precum jurnalism, drepturile omului, artă, cultură, științe politice, economie, etc. În România, peste 1.500 de persoane au participat în schimburi internaționale în cadrul acestui program. IVLP promovează învățarea de lucruri noi, împărtășirea de cunoștințe și dezvoltarea de rețele profesionale. Participanții, actuali sau viitori lideri în domeniile lor de activitate, se întâlnesc cu omologi americani și străini, schimbă impresii, discută soluții la problemele actuale și își creează cunoștințe pe termen lung.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here