,,De la instituţionalizare la integrare prin calculatoare”

368

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj continuă programul de dotare a caselor de tip familial din judeţul nostru cu calculatoare. Demersul făcut de reprezentanţii DGASPC are drept scop creşterea şanselor de integrare socială, eficienţă în procesul de instruire, creşterea respectului de sine, posibilitatea de a demonstra că şi copiii instituţionalizaţi pot fi altfel.

La sfârşitul lunii martie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, pentru a veni în sprijinul tinerilor instituţionalizaţi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Novaci, prin intermediul programului „De la instituţionalizare la integrare prin calculatoare” a accesat două proiecte. Proiectele se derulează în cadrul Programului ASSOCLIC de donaţie de calculatoare al Asociaţia „Ateliere fără frontiere” din Bucureşti. „Ambele proiecte au fost declarate câştigătoare în urma jurizării cererilor depuse, oferind zece calculatoare celor 82 de copii şi tineri şi 5 mame din cadrul Complexului. Impactul scontat al proiectului asupra contextului înconjurător este: creşterea şanselor de integrare socială, eficienţă în procesul de instruire, creşterea respectului de sine, posibilitatea de a demonstra că şi ei pot fi altfel. Pe plan educaţional va creşte accesul la un volum mărit de informaţie”, a declarat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Rezultate aşteptate
Potrivit reprezentanţilor DGASPC Gorj, rezultatele aşteptate de la acest proiect sunt: accesul la calculatoare pentru 82 de copii şi tineri instituţionalizaţi; cinci mame aflate în căutarea unui loc de muncă, vor beneficia de alfabetizare în domeniul IT; creşterea calităţii actului de învăţământ, îmbunătăţirea performantei şcolare; dezvoltarea competenţelor de citit sau scris. „Activităţile propuse în cadrul proiectului, sunt: instalarea celor 10 calculatoare astfel: 1 – C.T.F. Rovinari, 1- C.T.F. Motru, 1 – C.T.F.Novaci, 1 – C.T.F. Huluba, 1- C.T.F. Scoarţa şi 1- C.T.F. Răchiţi, 1 – Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat; 1 – Centrul de zi şi 2 – Centrul maternal; Instruirea celor 22 de copiii cu dizabilităţi, de către asistenţii sociali/educatori, pentru utilizarea calculatorului; derularea de către asistenţii sociali/educatorii din cadrul Centrului maternal a unor ore de alfabetizare în domeniul calculatorului, pentru cele 5 mame care se află în căutarea unui loc de muncă; instalarea internetului în cele 3 centre şi a Caselor de Tip Familial; aplicarea unor chestionare pentru a cunoaşte impactul avut”, a menţionat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here